Cultuur tijdens coronacrisis: CC Leietheater presenteert theatervoorstellingen online

Jef Donné, Christophe Blomme, Josien en Benoît Vanraes in de coulissen van het Leietheater.
Anthony Statius Jef Donné, Christophe Blomme, Josien en Benoît Vanraes in de coulissen van het Leietheater.
In tijden van corona snakken mensen naar een beetje cultuur. Door de strenge maatregelen zit naar het theater gaan er niet in, maar daar heeft CC Leietheater in Deinze wat op gevonden. “Via Podium Aan Huis presenteren we meer dan 40 voorstellingen online, een aanrader voor een gezellige gezinsavond”, zegt cultuurschepen Rutger De Reu (CD&V). 

“Een twintigtal voorstellingen werd geannuleerd nu Leietheater noodgedwongen de deuren moest sluiten. Toch nemen we ook tijdens de coronacrisis onze maatschappelijke rol op en brengen we cultuur naar de mensen thuis”, zegt Rutger De Reu. “Met Podium Aan Huis bieden we een tijdelijk platform met een divers aanbod aan podiumvoorstellingen voor jong en oud uit Vlaanderen en Brussel. Via dit platform kan iedereen digitaal genieten van straffe voorstellingen zolang de coronamaatregelen van kracht zijn en cultuurhuizen dicht zijn. Podiumaanhuis.be stelt heel wat opnames beschikbaar van lopende en afgelopen voorstellingen, onder andere familievoorstellingen van hetpaleis & Abattoir Fermé, FroeFroe, BRONKS, De Maan, Kapitein Winokio en 4Hoog.”

Volgend seizoen

“Via onze website www.leietheater.be kan iedereen op een laagdrempelige manier kennismaken met podiumkunsten, maar ook de doorgewinterde cultuurliefhebber vindt er zijn gading”, zegt directeur van het Leietheater Benoît Vanraes. “Mensen kunnen nu kosteloos nieuwe voorstellingen en gezelschappen ontdekken. We zullen voorstellingen delen die onze programmatoren omvergeblazen hebben, of die eerder in het seizoen te gast waren. En wie weet geven we ook al een voorsmaakje van het volgende seizoen. Iedere dinsdag en donderdag om 11 uur lanceren we een voorstelling die wordt aangeraden door onze programmatoren van het Leietheater. Alle voorstellingen zijn gratis te zien via onze site. Corona krijgt kunst in Deinze niet klein.”