Compostmateriaal enkel nog te koop bij dienst Patrimonium

Een compostbak kan je kopen bij de dienst Patrimonium in de Industrielaan in Deinze.
rv Een compostbak kan je kopen bij de dienst Patrimonium in de Industrielaan in Deinze.

Deinzenaren en Nevelaars die willen composteren kunnen vanaf 2019 enkel nog op de dienst Patrimonium in de Industrielaan 23 in Deinze terecht voor hun materiaal. 

“Een belangrijk deel van het huishoudelijk afval zoals groente-, fruit- en tuinafval (GFT), kan je zelf verwerken”, klinkt het bij de communicatiedienst. “Door het thuis te verwerken tot compost halveer je jouw huisvuilzak en maak je een bodemverbeteraar voor jouw tuin. Vanaf 2019 zal het materiaal om te composteren alleen nog verkocht worden bij de dienst Patrimonium in Deinze. Het materiaal moet je zelf ophalen en moet contant betaald worden. Voor een compostvat betaal je 10 euro, voor een compostbak 27 euro en voor een beluchtingsstok 1,50 euro.” Tips over hoe je moet composteren, vind je op www.vlaco.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.