Cocktailgoeroe Reinout Gelaude brengt whisky tot in woonkamer

Reinout Gelaude bij zijn verzameling whiskyflessen.
Foto Statius Reinout Gelaude bij zijn verzameling whiskyflessen.
Reinout Gelaude (36) laat naast cocktails nu ook de whisky en rum rijkelijk vloeien. De naar Zulte uitgeweken Deinzenaar brengt met 'Whisky at your place' de meest exclusieve distillaten tot in de woonkamer. "In whisky zit een ziel, een mooi verhaal en dat wil ik komen delen met andere liefhebbers", zegt Reinout.

Van cocktailfeestjes voor women only tot whisky tastings voor iedereen. Cocktailman Reinout Gelaude - voor het tweede jaar op een rij verkozen als culinair stadsambassadeur van de stad Hasselt - laat nu zijn oudste passie los in streek.

À la carte

"Whisky at your place is het stoere broertje van Cocktails at your place", vertelt Reinout. "Ik neem het concept whisky tasting een stap verder. Het verschil is dat de klant kiest wanneer, waar, welk budget en vooral; welke whisky's hij of zij wil proeven. Vijf jaar geleden startte ik met het verzamelen van goeie whisky's en ondertussen heb ik meer dan 350 flessen en meer dan vijftig soorten soorten rum, een investering van tienduizenden euro's. Ongeveer een derde van mijn collectie vind je niet in de winkel en van sommige flessen bestaat de distillerij zelfs al niet meer. Voor een tasting kan je volledig à la carte kiezen en je betaalt per glas. Je kan hier zo ver in gaan als je zelf wil: er zijn flessen van dertig euro, maar evengoed een Glenfiddich van 5.000 euro; dan betaal je 500 euro per glas. Maar duurder is niet altijd beter. Het belangrijkste is dat er voor iedere liefhebber iets lekkers tussen zit, het assortiment is zeer divers."


Meer info via de Facebookpagina 'Whisky at yor place'. De website www.whiskyatyourplace.be gaat vanaf woensdag 8 november online. (ASD)