Club-manager Vincent Mannaert is rijbewijs 15 dagen kwijt na vermeend vluchtmisdrijf

Vincent Mannaert.
Photo News Vincent Mannaert.
Het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt of Vincent Mannaert (45), manager van eersteklasser Club Brugge, afgelopen week vluchtmisdrijf heeft gepleegd na een ongeval of niet. Zijn rijbewijs is voorlopig voor vijftien dagen ingetrokken.

Mannaert was vrijdagavond rond middernacht betrokken bij een kettingbotsing op de E40 in Nevele, waarbij één gewonde viel. Hij reed als vijfde wagen in op vier wagens die enkele minuten eerder op elkaar waren geknald en de E40 versperden. Volgens getuigen stapte Mannaert uit en excuseerde hij zich uitvoerig, maar verliet hij even later de plaats van het ongeval.

“Samen met een andere betrokkene ben ik inderdaad vertrokken, omdat er nog een zesde wagen op de auto’s was ingereden en we daar ons leven riskeerden”, reageert Mannaert kort. Hij benadrukt dat hij die avond zelf nog naar de politie belde en uit te leggen wat er was gebeurd. Omdat Mannaert de plaats van het ongeval verliet, onderzoekt het parket of hij zich wilde onttrekken aan vaststellingen van de politie en dus vluchtmisdrijf pleegde, of zijn vertrek als ‘niet ter plaatse blijven’ moet worden gekwalificeerd. In afwachting van het onderzoek moest de Club-manager, die komend weekend op het politiebureau wordt verwacht om verklaringen af te leggen over het ongeval, zijn rijbewijs vijftien dagen inleveren. (CEMG/CMG)
26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Steyaert

  Geen probleem: met geld maakt men recht wat krom is. Loop maar eens een gerechtsgebouw binnen; het eerste waar men mee geconfronteerd wordt is een weegschaal, zeg toch genoeg.

 • François Nuyts

  Je zou je ook op een andere manier in veiligheid kunnen brengen zonder met de wagen weg te rijden nietwaar .

 • David De Geyter

  E40 is wel autostrade, dus had gewacht achter de vangrail (wettelijk verplicht) was er geen gevaar voor je leven! Er moet hem toch iemand komen afhalen hebben of is mijnheer te voet verder gegaan?

 • Vincent Dupont

  Terecht, als je niks te verbergen hebt ... ontsnap je niet als een dief. Geen twijfel mogelijk.

 • Anny Bollens

  Zo ontsnapt hij aan alkohol controle, wordt altijd gemeten na ongeval. Dus!