Chaos aan stemhokjes in Brielpoort

Vooral in de Brielpoort was het lang aanschuiven.
RV Vooral in de Brielpoort was het lang aanschuiven.

Het elektronisch stemmen in Deinze verliep niet overal van een leien dakje. Vooral in de Brielpoort stonden er ellenlange rijen te wachten en dat zorgde voor de nodige frustraties. 

De wachttijden tussen 10 en 12 uur liepen bij sommige stembureau's op tot meer dan een uur. Vooral in de Brielpoort maar ook in Astene was het lang wachten vooraleer men zijn of haar stem kon uitbrengen. Door de chaos was het ook niet altijd duidelijk in welke rij men moest aanschuiven en het was niet soms moeilijk om elkaar te passeren in een bomvolle zaal. Sommige mensen verlieten de zaal zonder te stemmen en probeerden het later opnieuw.

Wie uiteindelijk de Brielpoort wist te verlaten, trof er wel een grappige reclamestunt van het bouwbedrijf CRTC aan. In grote letters stond op een aanhangwagen de boodschap 'Beste politici, Hier bij ons na de verkiezingen buizen te bekomen. www.crtc.bc'. 

De aanhangwagen voor gebuisde politici.
Hans Fruyt De aanhangwagen voor gebuisde politici.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • RANDOLF ZENNER

    't Is vast uitgedokterd door dezelfden die ‘t mobiliteitsplan doen!

  • Colpaert Esther

    Kon opgelost worden. Misschien idee voor volgend jaar. Stemhokjes in 1 blok in midden zetten. De nooduitgangen gebruiken als in en uitgang. Nummers buiten bevestigen en hekkens plaatsen indien slangbeweging nodig is. Niemand moet nog in verkeerde rij staan aanschuiven. En mensen die minder mobiel zijn aparte Stemhokjes geven

  • nancy bauters

    Misschien moeten ze iedereen in zijn eigen deelgemeente laten stemmen