Exclusief voor abonnees

Burgemeester Deinze boos na ‘supermarktrel’ met minister De Crem: “Ik gaf iedereen hier al mondmasker toen regering ze nog moest bestellen”

Verplicht of niet: heel wat shoppers in Deinze bedekken neus en mond sowieso in de supermarkt.
Wouter Van Vooren Verplicht of niet: heel wat shoppers in Deinze bedekken neus en mond sowieso in de supermarkt.
Nee, in Deinze moeten ze dan toch geen mondmaskers dragen als ze gaan winkelen, ook al had burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) dat verplicht. Zijn partijgenoot, minister De Crem, floot hem immers terug. "Dit smaakt bitter", zegt Vermeulen. "Het is toch gewoon een kwestie van gezond verstand?"

Je hebt 12% van dit artikel gelezen
32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • van den eeden maria

  Er was een tijd niet lang geleden dat virologen ons vertelden dat een mondmasker niet hielp. Normaal want ze hadden er geen. Bijna iedereen ging toen zonder winkelen. Ondertussen zijn winkelbedienden uitgerust met mondmaskers en schermen. Bijna overal is er iets aanwezig om de handen te ontsmetten al zie ik dat heel wat mensen dat blijkbaar niet meer nodig vinden ook zij die een mondmasker dragen. En wie wast dagelijks dat mondmasker of gebruikt een nieuw dagelijks anders zero safety

 • Luc Vanlaethem

  Ik geef de heer Willems groot gelijk .. Als de burgemeester van Knokke zijn mond open doet( en dan eens mondmasker uitspreekt ipv mask ) dan danst men naar zijn pijpen, en als een burgemeester die zijn verantwoordelijk neemt voor zijn burgers een actie aankondigde dan schieten ze wakker op de provincie en in de wetstraat .. dat mag niet hoor .. ( zou Geert Hoste zeggen )

 • Willy VanErps

  Weet je hoe ze dat bv in Spanje of Portugal doen zonder al dat gezever van de ego's? Heel eenvoudig: het is verplicht overal en altijd als je geen afstand kan houden. simpel toch?

 • Veerle De Keyser

  Roger Vanopstal, onze burgemeester beschermt zijn burgers. Een directeur van WZC's zorgt ervoor dat hij alle nodige materialen heeft wat rustbewoners allemaal nodig hebben oa ook mondmaskers, verzorgingssets en vooral voldoende personeel. Dat is tenslotte zijn taak. Ik ben trots op onze burgemeester en zie hem zeker niet als een verwend kind maar als iemand die het nodige doet voor zijn burgers in deze corona tijd!

 • Frankie Albert Goethals

  De Crem wil enkel Maggie uit de wind zetten en de rest van de regering die de mondmaskers in winkels 'sterk aanbevelen'. Terwijl de grote meerderheid van de bevolking wel overtuigd is van het nut om ze altijd te dragen in winkelcentra. Trouwens wat is strijdig met de geest van de wet 'verplichten' of 'verbieden'? Een burgemeester moet zijn inwoners beschermen. In Wallonië kan het weer wel! Kan de Crem geen Frans misschien?