Bruno Dhaenens schenkt eerste boom aan VTI

VTI-directeur Sam Heyerick en Bruno Dhaenens bij de zilverlinde.
Foto ASD VTI-directeur Sam Heyerick en Bruno Dhaenens bij de zilverlinde.
VTI Deinze zet de vergroening van de schoolomgeving verder met het planten van vijftig inheemse bomen. Bruno Dhaenens van Brasserie Bruno schonk de eerste zilverlinde en deze staat midden op de nieuwe verbindingsweg tussen de hout- en bouwafdelingen.

VTI Deinze is bezig aan een groene metamorfose. De technische school krijgt hierbij hulp van landschapsarchitect Erik De Waele, maar de leerlingen doen ook veel zelf. "We hebben een masterplan van tien jaar opgemaakt waarin we een deel van de school gaan verfraaien met groene accenten", zegt directeur Sam Heyerick. "Zo hebben onze leerlingen een zomerterras aangelegd en de bromfietsenstalling volledig vernieuwd. Groen geeft rust en we willen de komende jaren nog meer groene elementen in de schoolomgeving aanbrengen."


In een volgende fase worden vijftig bomen geplant op de speelplaats en aan de grote eetzaal. Bruno Dhaenens van Brasserie Bruno schonk de eerste boom - een tienjarige zilverlinde - als symbool voor de groei van de school. "Onze leerlingen hebben nieuwe salontafels bij Bruno gemaakt en hij wou ons hiermee bedanken. De boom werd midden op de verbindingweg tussen de Leon De Clercqstraat en de afdelingen hout en bouw geplant", besluit Heyerick. (ASD)