Brielpoort redt Gildedag van koude douche

Ook de jeugd kon even een kruisboog uitproberen op de Gildedag.
Anthony Statius Ook de jeugd kon even een kruisboog uitproberen op de Gildedag.
De meer geoefende schutters testten hun skills.
Anthony Statius De meer geoefende schutters testten hun skills.
Ook volksdansen hoort erbij op de Gildedag.
Anthony Statius Ook volksdansen hoort erbij op de Gildedag.
De muziek werd verzorgd door een liveband.
Anthony Statius De muziek werd verzorgd door een liveband.
Ondanks het miezerige weer is de Gildedag zondag toch niet in het water gevallen. De Brielpoort kwam op het laatste nippertje vrij en zo konden de geplande festiviteiten binnen doorgaan. 

De Federatie van Vlaamse Historische Schuttersgilden (FVHS) organiseerde zondag de achttiende Gildedag. Er kwamen zo'n vijftig Vlaamse schuttersverenigingen naar Deinze afgezakt, maar het grote publiek bleef thuis door het slechte weer.

“De demonstraties liggende wip, kruisboogschieten, doelschieten en volksdansen waren normaal gepland op de Markt", zegt organisator Danny De Vetter. “Maar door de voorspelde regen hebben we zaterdag besloten om alle festiviteiten naar de Brielpoort te verhuizen. Gelukkig was het geplande evenement in de zaal afgelast. Er kwam wel veel volk van de schuttersverenigingen, maar we hadden natuurlijk de passage niet. Toch was het een geslaagde dag.”

De Gildedag is een klein voorsmaakje van het Europees Schutterstreffen. Op 20, 21 en 22 augustus 2021 worden minstens 30.000 schutters uit gans Europa verwacht in de Leiestad. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.