Brasserie Estelle serveert eigen gin

Filip De Meyer en Natalie Bekaert van Brasserie Estelle met hun eigen gin.
Foto Anthony Statius Filip De Meyer en Natalie Bekaert van Brasserie Estelle met hun eigen gin.
Brasserie Estelle aan het Martelarenplein pakt uit met een eigen gin. "Daarin vind je kruiden die ik ook vaak in de keuken gebruik", zegt kokkin Natalie.

Een maand geleden openden Filip De Meyer (37) en zijn vrouw Natalie (43) de nieuwe zaak Brasserie Estelle in het centrum. Om de zaak nog meer op de kaart zetten, lanceren ze nu een eigen gin. De Estelle gin zit in zwarte flessen van een halve liter, bevat 44% alcohol en kan ook als aperitief gedronken worden. "We lieten onze eigen gin maken bij The Bassets Craft Distillery in Ruiselede. Het is een kruidige gin met een pittige toets. Er zit onder andere rozemarijn, salie, basilicum en selder in. Dat zijn kruiden die ik vaak in mijn gerechten gebruik. Er zit geen suiker in, maar de zeste van sinaasappel geeft het wel een zoete smaak. We serveren de gin met een neutrale Schweppes Pink Pepper-tonic." "We hebben nu 200 flessen en een tweede voorraad van 300 flessen is klaar", zegt Filip. "De gin is voorlopig enkel in de Brasserie Estelle te koop. In de maand februari is de fles te koop aan 42,5 euro, daarna kost ze 46 euro", besluit Filip. Brasserie Estelle is iedere dag doorlopend open van11 tot 21.30 uur, behalve op dinsdag en woensdag. Op vrijdag en zaterdag is er tapaskeuken tot 23 uur. Meer info via smakelijk@brasserie-estelle.be of 09/311.83.07. (ASD)