Bouw nieuw stadion moet starten in 2017

VOORZITTER SK DEINZE DIENT PLANNEN IN BIJ STADSBESTUUR

Het nieuwe stadioncomplex in Deinze zou eruit gaan zien als 'Staaien', de thuisbasis van ex-eersteklasser Sint-Truiden. Naast een nieuwe tribune is er onder meer ook een hotel (het rode gebouw achteraan).
Foto Belga Het nieuwe stadioncomplex in Deinze zou eruit gaan zien als 'Staaien', de thuisbasis van ex-eersteklasser Sint-Truiden. Naast een nieuwe tribune is er onder meer ook een hotel (het rode gebouw achteraan).
Denijs Van De Weghe, de voorzitter van SK Deinze, heeft grootse plannen met het Burgemeester Vandewielestadion. Hij diende plannen in bij het stadsbestuur voor de bouw van een nieuw complex in de Stadionlaan. Het zou onder meer een tribune krijgen van 4.000 zitjes, een hotel en winkelruimte.

Dat SK Deinze steile ambities koestert, werd nog maar eens duidelijk toen voorzitter Denijs Van De Weghe en technisch directeur Mario David voetballegende Jan Ceulemans voorstelden als nieuwe trainer van de derdeklasser. "Een nieuwe trainer aanstellen als je tweede staat in de rangschikking is misschien verrassend, maar we hadden het gevoel dat het vuur tussen trainer en spelersgroep uitgedoofd was. Dat kan niet voor een club die absoluut de ambitie heeft om in tweede klasse te spelen", weet Van De Weghe, in het dagelijkse leven sterke man bij Dakota nv, een bedrijf dat specialiseert in kunststofpoedercoatings.

Torenhoog

Bij die torenhoge sportieve ambities hoort ook een nieuw stadiondossier. Denijs Van De Weghe heeft grootse plannen met het Burgemeester Vandewielestadion. In de Stadionlaan wil hij, tegenover de brandweerkazerne, een nieuw complex uit de grond stampen. Een beetje naar het voorbeeld van 'Staaien', de thuishaven van Sint-Truiden, de huidige leider in tweede nationale. Met een tribune van 4.000 plaatsen, een hotel, allerlei faciliteiten om te sporten, een bowling en eventueel een sportwinkel.


De plannen liggen al bij het stadsbestuur. Als alles goed gaat, hoopt SK Deinze in 2017 te kunnen beginnen bouwen. Daarvoor moet wel nog een en ander geregeld worden op stedenbouwkundig vlak. Het huidige Burgemeester Vandewielestadion ligt in een recreatiezone. Om te mogen bouwen zal een afwijking nodig zijn die goedgekeurd dient te worden door het stadsbestuur.


Aan de financiële middelen zal het alvast niet liggen. Voor de financiering van het project voorziet de voorzitter van SK Deinze eigen middelen en heeft hij ook al mogelijke partners op het oog, maar geen buitenlandse investeerders waarop veel Belgische voetbalclubs een beroep doen. In de wandelgangen viel gisteren zelfs te noteren dat voorzitter Van De Weghe zelfs plannen koestert om de huidige site te kopen.

Uitstraling

Het mag duidelijk zijn dat SK Deinze op termijn de stap naar het professionele voetbalcircuit wil zetten. Als profploeg in de hervormde tweede klasse of, wie weet, als eersteklasser. "SK Deinze is nu al een club met een bepaalde uitstraling. We hebben nu al een grote achterban. De jongste twee jaar zijn hier enorme inspanningen gebeurd. Onze voorzitter en zijn entourage kennende is dit geen eindstation", weet technisch directeur Mario David nog te vertellen.


Jan Ceulemans, de nieuwe coach, onderschrijft de ambities. "Deze club heeft nu al een accommodatie die gezien mag worden in derde klasse. SK Deinze straalt iets uit. Ik begrijp dat het de ambitie is zo snel mogelijk te stijgen."