Bouw ecoveloduct over E40 gestart: fietsers en dieren kunnen vanaf juli veilig oversteken

De ecoveloduct komt over de E40.
rv De ecoveloduct komt over de E40.
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is op maandag 29 april gestart met de werken op de brug aan de Cromekestraat over de E40 in Nevele. De huidige brug wordt omgebouwd tot een ecoveloduct, een veilige oversteekplaats voor fietsers en dieren. Auto’s en landbouwvoertuigen kunnen niet langer op die plaats de E40 oversteken.

Op maandag 29 april wordt de brug van de Cromekestraat in Nevele definitief afgesloten voor auto- en landbouwverkeer. AWV start er met de bouw van een ecoveloduct. 

“Een ecoveloduct is een brug met aan de ene kant een fietspad en aan de andere kant een onverhard deel waar dieren de snelweg kunnen oversteken", klinkt het bij AWV. “Langs beide zijden van de E40 in Nevele ligt een groengebied en momenteel vormt de E40 voor veel dieren een gevaarlijke barrière tussen die twee groengebieden. Naast het fietspad en het onverhard deel komt een ecoraster langs beide zijden van de E40 om de dieren naar de brug te leiden en te vermijden dat ze voor of na de brug toch op de snelweg zouden belanden. Het ecoraster bestaat uit een twee meter hoge omheining van houten palen met fijnmazig gaas ertussen. Dit komt langs de E40 tussen de afrit Nevele en de brug van de Markettestraat over de E40.”

Het auto- en landbouwverkeer kan de E40 oversteken aan de brug van de Markettestraat of de brug aan het op- en afrittencomplex van de E40 in Nevele. De aannemer werkt tot juli 2019 aan de omvorming van de brug. In die periode kunnen ook de fietsers geen gebruik maken van de brug. Daarna, vanaf augustus tot het najaar van 2019, werkt de aannemer aan het ecoraster langs de beide zijden van de E40. Dit kan zonder hinder voor de weggebruiker.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.