Bewoners Ter Leenen doen vanaf nu inkopen in mobiele winkel

De mobiele winkel werd woensdag onthuld in WZC Ter Leenen.
rv De mobiele winkel werd woensdag onthuld in WZC Ter Leenen.
In woonzorgcentrum Ter Leenen in Deinze werd woensdagmiddag een mobiele winkel ingehuldigd. De bewoners kunnen er koekjes, maar ook praktische zaken zoals nylonkousen of deodorant kopen. 

“De vraag voor een mobiele winkel komt van de bewoners van WZC Ter Leenen zelf”, zegt communicatieverantwoordelijke Vicky Van De Voorde. “Hoewel ze niet meer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen, willen ze net zoals vroeger toch bepaalde dingen zelfstandig doen zoals hun inkopen. Via een ideeënhoek zijn de personeelsleden meteen aan de slag gegaan en zijn verscheidene suggesties verzameld om het idee van de bewoners waar te maken. Ook de familieleden zijn betrokken geweest in het denkproces. Uiteindelijk is beslist dat allerhande koekjes en snoepjes, maar ook praktische zaken zoals nylonkousen, deodorant, andere verzorgingsproducten, wenskaarten en dergelijke op de rekken zullen liggen van de mobiele winkel. Deze rijdende winkel werd gebouwd door een handige vrijwilliger.”

“Om de twee weken gaat de winkelkar de gangen rond op een bepaalde afdeling van het woonzorgcentrum zodat bewoners vanuit hun ‘luie’ zetel allerlei zaken kunnen kopen”, vervolgt Vicky. “De kar wordt bevoorraad door de leden van de werkgroep en zij zorgen voor het inkopen of vragen aan de kok om zaken te bestellen. De artikelen worden verkocht aan inkoopprijs.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.