Begrafenisondernemer Van den Abeele opent tweede funerarium in Nazareth

Laatste groet kan 24 uur op 24

Dietrich Van den Abeele in het nieuwe funerarium in Nazareth.
Anthony Statius Dietrich Van den Abeele in het nieuwe funerarium in Nazareth.

Begrafenisondernemers Dietrich Van den Abeele uit Astene breidt uit met een nieuw funerarium in de Drapstraat in Nazareth. “Er is een speciale rouwkamer voorzien, waar mensen 24 uur op 24 binnen kunnen. Mensen krijgen indien gewenst de code en kiezen zelf wanneer ze in alle rust de overledene een laatste groet brengen“, zegt Dietrich.

Dietrich Van den Abeele heeft de voorbije jaren niet stilgezeten. Twaalf jaar geleden vestigde hij zich met een funerarium en toonzaal langs de N43 in Astene-dorp en na enkele uitbreidingen ter plaatse, opende hij deze week een nieuw funerarium langs de Drapstraat tussen Eke en Nazareth. 

“Op de locatie in Astene stond vroeger het café Koophandelshuis van mijn grootouders dat door mijn vader Eddy op nog op zondag werd verder open gehouden”, vertelt Dietrich. “Mijn vader was ook brandstoffenhandelaar en twintig jaar geleden heeft hij het oude cafeetje en de magazijnen vervangen door het tankstation, dat er nu nog altijd staat. Ik werkte vroeger in de horeca en via een goede kennis van mijn vader ging ik als gelegenheidswerker bij een begrafenisondernemer aan de slag. Dat werk lag me wel en zo ben ik twaalf jaar geleden hier met mijn eigen funerarium begonnen. Acht jaar geleden heb ik de zaak uitgebreid met een aula voor uitvaartplechtigheden en in 2016 werd er een eetzaal bijgebouwd. Beide ruimtes samen bieden bij grote plechtigheden plaats aan 400 mensen.”

“Al sinds het begin komen heel wat mensen uit Nazareth naar hier”, gaat Dietrich verder. “Om hen een betere service te bieden, heb ik beslist om ook daar een funerarium en toonzaal te bouwen. Een jaar geleden heb ik in een nieuwbouwcomplex langs de Drapstraat een ruimte van 185 vierkante meter gekocht en het funerarium is momenteel al in gebruik. Het is een moderne ruimte geworden met mooie muurschilderingen, die voor rust zorgen. Er hangt een huiselijke sfeer en alles is zeer ordelijk. Achteraan zijn er twee rouwkamers, waarvan er eentje permanent toegankelijk is indien de mensen dat willen. Wanneer het om jonge mensen gaat, die overleden zijn, krijg ik vaak de vraag of er ook ‘s avonds laat of ’s of op zon- en feestdagen een laatste groet kan gebracht worden. Indien de mensen hier behoefte aan hebben geef ik die mensen de code mee, zodat ze 24 uur op 24 in de rouwkamer binnen kunnen. Vooral in de komende kerst- en nieuwjaarsperiode zou dit wenselijk kunnen zijn. Deze dienstverlening kan enkel mits dit vooraf door de familie met ons wordt afgesproken. De code kunnen wij wisselen en de deur geeft enkel toegang tot één specifieke rouwkamer. Op die manier bied ik toch een extra service.” 

Het funerarium in Nazareth is al in gebruik, maar opent officieel op zondag 28 oktober. Iedereen is welkom tussen 14 en 18 uur. “Nadien is er ook nog een receptie voor genodigden en in plaats van bloemen of geschenken vraag ik hen om een bedrag te doneren op een rekening die wij hebben geopend ten voordele van het Kinderkankerfonds”, besluit Dietrich.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.