Bart Goethals is nieuwe directeur van Sint-Theresia

Bart Goethals.
Anthony Statius Bart Goethals.
De school Leiepoort campus Sint-Theresia heeft een nieuwe directeur. Bart Goethals (39) neemt de fakkel over van Inka Deloddere. “De vernieuwing van de school gaat gewoon door, de werken beginnen eind maart”, zegt Bart Goethals.

In het bestuur van de school Leiepoort campus Sint-Theresia vond in het begin van het schooljaar een directeurswissel plaats. Inka Deloddere, die in 2014 aantrad als directeur, besloot om opnieuw les te geven in de school in het centrum van Deinze en een vervanger werd gevonden in Bart Goethals.

“Ik woon al een tijdje in Deerlijk, maar ik ben opgegroeid in Vinkt en mijn roots liggen nog steeds hier”, zegt Bart. “Voor mij is deze job dan ook een beetje thuiskomen. Ik werkte als docent in de lerarenopleiding kleuteronderwijs aan de Arteveldehogeschool in Gent. Als stagebegeleider heb ik mij jarenlang verdiept in coaching en dit bracht mij in contact met heel wat directies en leerkrachten. Ik overwoog al lang om de stap te zetten naar een job als directeur en in Sint-Theresia vond ik de ideale school. Het is een school met een goed imago en er gebeurt hier heel wat. Zo denk ik maar aan StressFactor die hier afgelopen zomer passeerde en de indrukwekkende musicals, die de school organiseert.”

De school heeft ook renovatieplannen, die vanaf volgend jaar worden uitgevoerd. Twee oude gebouwen worden vervangen door een nieuwbouw met ruime klassen waaronder vier labo's. De make-over kost in totaal 5 miljoen euro, waarvan 60 procent gesubsidieerd door Agion en 40 procent met eigen middelen. “Deze plannen gaan gewoon door”, zegt Bart. “De werken zijn wat opgeschoven en zullen eind maart beginnen. De school blijft ook groeien, we zijn het schooljaar begonnen met 44 extra leerlingen en dit brengt ons op een totaal van 685, waarvan 117 eerstejaars.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.