Auto gestolen terwijl deuren open staan om af te koelen

Beeld ter illustratie. De dief ging ervandoor met de auto onder de carport.
thinkstock Beeld ter illustratie. De dief ging ervandoor met de auto onder de carport.
Een bewoonster van Ter Meire in Deinze is vrijdagavond het slachtoffer geworden van een autodiefstal nadat ze haar ramen en deuren openzette om haar huis af te koelen.

De vrouw verklaarde aan de politie dat ze beneden de deuren en de ramen had opengezet tussen 20 en 23 uur. De temperaturen waren wat gezakt en daar wilde ze van profiteren om haar huis af te koelen. Ze ging ondertussen op de bovenverdieping televisiekijken, maar dan sloeg de dief toe. De reservesleutels van haar wagen werden gestolen en de auto die onder de carport stond, werd meegenomen.

De volgende dag kreeg de politie van zone Deinze-Zulte-Lievegem ook een melding van een poging tot inbraak een straat verder. In de Meirelos was een bewoner ’s nachts wakker geworden van lawaai. Toen hij beneden ging kijken wat er aan de hand was, zag hij dat er een gat in zijn raam was geboord. Er werd niets gestolen. De politie onderzoekt de diefstal en de inbraakpoging. Of ze verwant zijn, moet nog blijken.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.