Amaury en Tamara nieuwe prinsenpaar van Canteclaer

TWEE TWINTIGERS ZULLEN OP 21 MEI SCHITTEREN OP GROOTSTE PRAALWAGEN VAN STOET

Tamara Peeters en Amaury Wullaert vormen het nieuwe prinsenspaar.
Anthony Statius Tamara Peeters en Amaury Wullaert vormen het nieuwe prinsenspaar.
Amaury Wullaert (26) en Tamara Peeters (24) werden zaterdagavond uitgeroepen tot de nieuwe Prins en Prinses Canteclaer. Voor een bomvolle, snikhete zaal De Rekkelinge wisten zij de jury het meest te charmeren met onder andere pompende kakelbeats en retro Nintendo-spelletjes. "Ik was geschrokken dat er zoveel mensen achter mij stonden", zegt Prins Amaury, die ook de publieksprijs wegkaapte.

Folklore leeft in Deinze. Het Canteclaercomité kreeg zaterdagavond meer dan vierhonderd toeschouwers over de vloer voor de verkiezing van Prins en Prinses Canteclaer. De zes jonge kandidaten vulden zaal De Rekkelinge met vrienden, familie, buren en collega's. Een dikke kippenpluim voor Jolien, Amber en Lovely, maar uiteindelijk nam schoonheidsspecialiste Tamara Peeters uit Astene het kroontje over van Tess Minnens.


Amaury Wullaert, de immer vrolijke logistiek assistent van WZC Sint-Fransiscus, haalde het van Pieter en mag zich na Ben Bouvijn vijf jaar lang Prins van Deinze noemen. Samen staan ze op 21 mei op de grootste praalwagen van de Canteclaerstoet, die om de vijf jaar door de straten in het centrum trekt.

Prins Amaury werd na de verkiezing op handen gedragen.
Anthony Statius Prins Amaury werd na de verkiezing op handen gedragen.

Super Mario Bros

Presentator Nick Hollevoet startte de avond met een mooie hulde aan twee leden van het Canteclaercomité, die er helaas niet meer konden bijzijn. Carlos Parmentier en Martin De Baerdemaeker werden getrakteerd op een oorverdovend applaus. Daarna zette de vijfkoppige jury bestaande uit Livia De Clercq, Delphine Desmet, Nadia Debonné, Luc De Trazegnies en Jacques De Ruyck zich schrap voor de zes kandidaten. Zes en geen zeven, want kandidaat-prinses Shauni Verougstraete gooide de dag zelf nog de handdoek in de ring. Na een korte voorstellingsronde mocht iedere kandidaat zijn of haar talenten tonen aan de hand van een persoonlijke act.


Er werd gezongen, gedanst en er werd zelfs een kip - mét 'lellen' - geboetseerd met klei. De uiteindelijke winnares Tamara verwerkte haar hobby als co-piloot in rallyraces in een live action imitatie van Super Mario Bros.. Winnaar Amaury hees zich in een fluogeel kippenpak en liet de zaal meestampen op een hilarische mixtape met allemaal kippenliedjes. Na de snelle vragenronde en de motivatiespeeches haalden zij uiteindelijk de gunst van de jury. Amaury haalde ook de meeste stemmen binnen van de leden van de Orde Van Canteclaer en zo was ook de publieksprijs voor de jonge Deinzenaar.

"Toffe bende"

"Ik ben echt verbaasd dat ik zo'n grote aanhang heb", zegt Amaury. "Ik ben iedereen enorm dankbaar dat ze op mij gestemd hebben en ik beloof dat ik vijf jaar lang mijn verantwoordelijkheid als Prins zal opnemen. Ik vond het een enorm plezante ervaring en het was een toffe bende medekandidaten. In het begin kende ik niemand en ondertussen zijn het allemaal vrienden geworden."


"Ik had niet verwacht dat ik zou winnen", zegt Tamara. "Ik ben er de laatste twee weken elke dag mee bezig geweest en ik wil ook iedereen bedanken die mij heeft gesteund, in het bijzonder mijn mama Christel, mijn vriend Olivier en Mieke van de Perfecta. En nu? Naar zoveel mogelijk evenementen gaan en Deinze zoveel mogelijk in de kijker zetten", besluit ze.


Tamara en Amaury waren niet de enige Prins en Prinses die mochten schitteren op het podium. Er kwamen ook zes ex-prinsessen en zeven ex-prinsen naar de show kijken, waaronder de eerste prinses Ginette Filliers en de oudste nog levende prins Marc De Buck. Zij kregen een diploma, een boeketje een drie kussen van Jenny Sergeant, het alter ego van Nick Hollevoet.