40 jaar Brielpoort, 40% korting

STAD VERWENT INWONERS TIJDENS REVIVAL LEGENDARISCHE ROCKTEMPEL

Conservator Wim Lammertijn, schepen Bart Van Thuyne, cultuurschepen Rutger De Reu, burgemeester Jan Vermeulen en mede-organisator Dirk Huys bij enkele oude affiches die al in het Mudel hangen.
Anthony Statius Conservator Wim Lammertijn, schepen Bart Van Thuyne, cultuurschepen Rutger De Reu, burgemeester Jan Vermeulen en mede-organisator Dirk Huys bij enkele oude affiches die al in het Mudel hangen.
De stad Deinze heeft haar headliner voor de veertigste verjaardag van de Brielpoort bekendgemaakt. "We brengen Arno voor de negende keer naar onze rocktempel. Deinzenaren krijgen veertig procent korting en betalen maar twintig euro", zegt schepen van Cultuur Rutger De Reu (CD&V).

Veertig jaar Brielpoort, veertig procent korting. De Deinzenaar wordt op zaterdag 13 mei extra verwend tijdens de revival van de Brielpoort. De stad wil haar legendarische concertzaal opnieuw in alle glorie herstellen en met Arno vonden ze de geschikte man voor de job. Zevenhonderd van de drieduizend kaarten werden voorbehouden aan inwoners van de stad. Zij betalen bovendien maar 20 in plaats van 33 euro. "De Brielpoort staat bekend voor talloze fuiven en evenementen, zoals de jaarbeurs, maar heel Vlaanderen spreekt over de concerten en dat moeten we koesteren", vindt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).

Arno was eerder al acht keer te gast in de Brielpoort.
Benny Proot Arno was eerder al acht keer te gast in de Brielpoort.

Tentoonstelling

Met meer dan tweehonderd optredens, waaronder uitschieters als Madness, U2 en Iggy Pop, staat de Brielpoort al vier decennia symbool voor goeie muziek. Wie deze rijke geschiedenis wil herbeleven of ontdekken, kan vanaf zaterdag 13 mei tot zondag 11 juni terecht in het stedelijk museum Mudel voor een tentoonstelling. In september 2015 heeft het een oproep gelanceerd naar concertgangers om op zoek te gaan naar hun verborgen schatten. "In samenwerking met het Fonds Hilde Demedts en dankzij de vele foto's, affiches, memorabilia en getuigenissen wordt het een tentoonstelling vol exclusief materiaal van voor en achter de schermen van de Brielpoort", glundert schepen van Cultuur Rutger De Reu. "Op 13 mei opent de expo met een vernissage van 18 tot 22 uur. Het museum wordt voor de gelegenheid ondergedompeld in de sfeer van de Brielpoort, met onder andere een backstage bar en een special act."

Arno

"Maar geen feest ter gelegenheid van de Brielpoort zonder een concert. We maakten onze dromen waar en konden dankzij Live Nation het grootste Belgische rockmonument naar Deinze terughalen. Arno stond al acht keer in de Brielpoort tijdens de gloriejaren en nu komt hij terug met zijn Human Incognito-tournee. Na Brussel, Amsterdam en Rijsel komt Arno voor de negende keer in zijn carrière naar Deinze. Maar dat optreden is niet de enige stunt. Om het feest van de Brielpoort compleet te maken, biedt stad Deinze haar inwoners zevenhonderd tickets aan met veertig procent korting. Deinzenaren die


een ticket willen, kunnen online intekenen via de ticketshop van de stedelijke dienst cultuur en evenementen voor twintig euro. Niet-Deinzenaren kunnen tickets via Live Nation kopen voor 33 euro. Tickets reserveren kan vanaf morgen 10 uur."


De tentoonstelling Rocktempel Brielpoort loopt van 13 mei tot 11 juni in het Mudel. De toegang bedraagt vijf euro en drie euro aan reductietarief. Op 13 mei is de verzameling gratis te bezichtigen. Meer info op www.mudel.be. Tickets voor Arno bestel je op www.deinze.be/arno of http://nl.livenation.be.