23ste verkeersveilige dag herdenkt dramatische kettingbotsing van 1996: ‘Blijkbaar begrijpen mensen het gevaar van snelheid nog steeds niet”

Jeroen Desmecht
Waarnemend provinciegouverneur Didier Detollenaere heeft woensdag enkele snelheidscontroles bezocht in Oost-Vlaanderen. Ook aan de Karel Picquélaan in Deinze kwam hij een kijkje nemen. Het is ondertussen de 23ste editie van de verkeersveilig dag: een herdenking aan de dramatische kettingbotsing die op 27 februari 1996 plaatsvond in Nazareth.

Maar liefst 200 auto’s waren toen betrokken bij het ongeval. Tien mensen kwamen om het leven, meer dan tachtig raakten gewond. “Snelheid was toen de grote aanleiding voor die dramatische kettingbotsing”, aldus Detollenaere.

De focus van de actie ligt dan ook op snelheidscontroles. Daarnaast is er ook aandacht voor andere verkeersovertreding. Bestuurders die werden tegengehouden, moesten bijvoorbeeld ook een alcoholtest afleggen.

Alle 27 politiezones, de federale wegpolitie, de spoorwegpolitie en de federale scheepvaartpolitie Gent deden mee aan de actie. “We merken dat overdreven snelheid nog steeds de grootste aanleiding is voor verkeersongevallen. Het is daarom belangrijk dat alle politiediensten vandaag een duidelijk signaal geven”, aldus Detollenaere. Ook in Lokeren en in Gavere bezocht de gouverneur woensdag enkele controleposten. 

Jeroen Desmecht
Jeroen DesmechtReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.