150 kilometer lopen voor Sportup For Life

WARMSTE LOOPEVENEMENT VAN HET JAAR TREKT DOOR DEINZE-MEETJESLAND

Vooraan: ultralopers Yves en Serge Van Autreve (rechts) naast Hannelore Vens. Achteraan: vlnr. sportschepen Norbert De Mey, Boris Roobaert en Luc Van Praet van de sportdienst en burgemeester Jan Vermeulen.
Anthony Statius Vooraan: ultralopers Yves en Serge Van Autreve (rechts) naast Hannelore Vens. Achteraan: vlnr. sportschepen Norbert De Mey, Boris Roobaert en Luc Van Praet van de sportdienst en burgemeester Jan Vermeulen.
Ultraloper Yves Dedapper uit Hansbeke is een van de gezichten van Sportup For Life, het warmste loopevenement van het jaar. Op woensdag 20 december loopt de man 150 kilometer van Oostende naar het Glazen Huis in Wachtebeke en dat terwijl hij een rolstoelgebruiker verderduwt. Liefhebbers kunnen een stukje meelopen van op verschillende knooppunten, waaronder ook het atletiekstadion en de terreinen van SK Ooidonck Leerne in Deinze. De opbrengst gaat naar de organisatie U/TURN.

150 kilometer lopen op een dag is straf. Maar diezelfde afstand lopen terwijl je iemand in een rolstoel verderduwt, dat is nog veel straffer. Bornemnaar Serge Van Autreve, die roots heeft in Deinze, schakelt voor de vijfde editie van Sportup For Life de beenspieren in van Hansbekenaar Yves Dedapper. Beide ultralopers zullen op woensdag 20 december elke een traject van 150 kilometer lopen, terwijl ze een 'bemande' rolstoel verderduwen.


Serge vertrekt vanuit het Limburgse Herk-de-stad en Yves start in Oostende. Beide lopers ontmoeten elkaar op het Sint-Pietersplein in Gent en van daaruit lopen ze naar het Glazen Huis in domein Puyenbroeck in Wachtebeke.

Over Winnaars

Hannelore Vens zal Yves de hele dag aanmoedigen vanuit haar rolstoel. Hannelore is de jonge vrouw die in het VTM-programma Over Winnaars samen met Koen Wauters de Machu Picchu beklom op twee beenprothesen. Koen Wauters schaart zich ook deze keer aan haar zij en zal de loopkaravaan begeleiden tot aan de finish.


"Ons traject passeert onder andere door Aalter, Eeklo en Nevele, maar de mooiste knooppunten liggen in Deinze", zegt Yves.


"Wie ons een duwtje in de rug wil geven, kan komen supporteren in het atletiekstadion van Deinze of aan het voetbalterrein van SK Ooidonck Leerne in Bachte-Maria-Leerne. Sportievelingen zijn ook welkom om te komen meelopen- of fietsen en kunnen voor de prijs van 15 euro aansluiten op een van deze twee knooppunten. Onze karavaan vertrekt om 4 uur 's morgens in Oostende en het doel is om tegen 20 uur 's avonds met zoveel mogelijk lopers aan te komen aan het Glazen Huis. We lopen zestien uur aan een stuk door, dus ik moet een gemiddeld tempo aanhouden van 10 kilometer per uur. We komen rond 14.50 uur aan in het station en een half uurtje later passeren we in de Ooidonkdreef."

Knooppunten

"Er zijn twee knooppunten in Deinze zodat er zoveel mogelijk mensen kunnen meedoen", zegt Serge. "De afstand bedraagt zes kilometer, dus dat is zeker te doen."


"De opbrengst van SportUp For Life gaat naar Project U/TURN", zegt Hannelore. "Deze vzw organiseert avontuurlijke tochten voor mensen met een fysieke beperking, maar ze wordt helaas niet gesubsidieerd door de overheid. Door deze vzw ben ik in contact gekomen met het programma Over Winnaars. We willen iedereen aanmoedigen om deel te nemen aan de actie. Wanneer je het fysiek nog kan, loop dan mee, want het is ook belangrijk voor je geest."


Meer info en inschrijven kan via www.sportupforlife.be.