"We verloren zelf medeoprichter Gwijde bij verkeersongeval"

OPBRENGST ZESDE VILLAGE-FEESTJE DEELS NAAR FONDS JAN FILLIERS

Organisatoren Brett Oppeel, Matthias Neirynck, Gwenn Van Renterghem (met foto Gwijde Provijn), Niels Verstraete en Gertjan Verstraete.
Anthony Statius Organisatoren Brett Oppeel, Matthias Neirynck, Gwenn Van Renterghem (met foto Gwijde Provijn), Niels Verstraete en Gertjan Verstraete.
Het house, funk- en discofeestje Village is aan zijn zesde editie toe. Op zaterdag 25 november is iedereen welkom om te komen dansen in jeugdhuis Brieljant. De opbrengst gaat naar Fonds Jan Filliers, dat slachtoffers van een ongeval steunt. "Een bewuste keuze, want in 2012 verloren we onze vriend en medeoprichter Gwijde (20) bij een verkeersongeval. Village blijft bestaan ter ere van hem", zegt organisator Gwenn Van Renterghem.

De jaarlijkse Village-fuif vindt net zoals de succesvolle vijfde editie van vorig jaar plaats in jeugdhuis Brieljant.


"Wat bijzonder is dit jaar, is dat er gekozen werd om een deel van de opbrengst weg te schenken aan het goede doel", zegt Matthias Neirynck. "Dit jaar starten we ook twee uur vroeger om zoveel mogelijk geld te kunnen inzamelen. We steunen het Fonds Jan Filliers uit Deinze en dit ter gelegenheid van Music For Life van Studio Brussel. Het Fonds Jan Filliers ondersteunt slachtoffers van ongevallen bij hun verdere ontwikkeling."


"We kozen in het bijzonder voor dit doel omdat we onze vriend en sfeermaker Gwijde verloren bij een jammerlijk verkeersongeval", zegt Gwenn Van Renterghem, een van Gwijdes beste vrienden met wie hij het dj-duo Duup&Dope vormde.

Gwijde Provijn (20) was actief als dj op heel wat feestjes in en rond Deinze.
RV Gwijde Provijn (20) was actief als dj op heel wat feestjes in en rond Deinze.

Ter nagedachtenis

"Ter nagedachtenis van hem willen we mensen samenbrengen en hen laten genieten van sfeer en muziek. Village was oorspronkelijk het idee van Gertjan Verstraete, en Gwijde, maar na het ongeval besloten we om het verder te organiseren ter nagedachtenis van onze vriend. Ondertussen sloten ook Brett Oppeel, Niels Verstraete en Matthias Neirynck aan bij de organisatie."


Op 25 augustus 2012 was Gwijde op baan met zijn beste vriend Clint. Ze deden inkopen voor de jaarlijkse openluchtfuif van de KSA Ahoy Vinkt. In de Lotenhullestraat gleed hun bestelwagen van de baan en kwam tegen een boom terecht. De jonge dj overleed later in het ziekenhuis. In 2014 maakte de vriendengroep van KSA Vinkt nog een reis naar Slovenië. Diezelfde trip maakte de bende ook in 2010, toen nog samen met Gwijde. Om hun vriend te herdenken kleefden ze stickers op alle plaatsen waar ze goeie herinneringen aan hem ophaalden.

Sfeermaker

"Gwijde was een van de bekendste figuren uit het uitgaansleven in Vinkt", zegt Gwenn. "Hij was een gangmaker en overal waar hij kwam, kreeg hij de mensen mee. Daarom is Village een ideaal moment om ter ere van hem samen te komen met alle vrienden. Zijn overlijden heeft ons allemaal diep geraakt en we missen hem nog iedere dag."


Dit jaar staan Didier Beau Vie, Duup&Friends, Kravatt en WLC ft. Mona Lee in voor muziek en sfeer. Er zijn enkel kaarten aan de deur te verkrijgen en dit voor 6 euro. De deuren gaan open vanaf 20 uur en er is een verrassing voor iedereen die voor 21 uur aankomt. Meer info via het Facebookevenement 'Village #06' of via Matthias Neirynck (0479/43.70.91).