‘Pay it forward’ in het echt: Dansleerkracht Elke steunt met VID-dansschool negen goede doelen

Elke Blacke met haar dansers.
Anthony Statius Elke Blacke met haar dansers.
Elke Blancke (34) uit Gottem heeft een ambitieus maar origineel plan om de wereld een beetje mooier te maken. Met haar eigen VID-dansschool zoekt ze goede doelen om te steunen. Negen dansgroepen zullen elk voor een bepaald persoon of project actie ondernemen en een bijpassende choreografie bedenken. Het volledige project wordt gefilmd en komt volgend jaar in de cinema. Elke baseerde zich voor haar project op de Amerikaanse film ‘Pay it forward’.

Elke Blancke is leerkracht lichamelijke opvoeding in de basisschool van Gottem en leidt al twaalf jaar de VID-school – very important dance - in Deinze. Ze biedt danslessen aan vanaf 3 jaar en specialiseert zich in kleuterdans, hiphop en zumba. Sinds vorig jaar kan je aan haar school ook moderne dans volgen. Ieder jaar geeft Elke met haar VID-school een dansvoorstelling, maar dit jaar gooit ze het over een volledig andere boeg.

“Ik wil met mijn dansschool goede doelen steunen”, vertelt Elke. “Met elk van mijn negen dansgroepen zullen we actie ondernemen om een persoon te helpen om daarna een choreografie te maken die gebaseerd is op die actie. Van die negen acties zal ik samen met een vriend een film maken en van iedere choreografie wordt ook een videoclip opgenomen. De film zal vertoond worden in Cinestar Waregem in mei 2019.”

“Mijn idee is gebaseerd op de film Pay It Forward van Mimi Leder. In die film krijgt het hoofdpersonage Trevor een opmerkelijke nieuwe opdracht van zijn leraar. Hij moet een manier bedenken om de wereld te verbeteren. Trevor bedenkt een plan, waarbij ieder persoon een goede daad moet verrichten voor drie mensen, die op hun beurt drie mensen moeten helpen. Dit sneeuwbaleffect wil ik met mijn actie ook teweegbrengen. Ik wil mensen helpen en hen zo inspireren, zodat ook zij iets doen voor iemand anders. Een van de acties die al vastliggen, is het inzamelen van geld voor het Centrum ter Preventie van Zelfdoding. Dit doe ik ter steun van Doris Van Houtte, die haar zoon Kevin, die ik goed heb gekend, verloor door zelfdoding. Een ander project zal voor de vzw Boven De Wolken zijn, een organisatie van vrijwillige fotografen die doodgeboren kindjes fotografeert. Een van de meisjes, dat bij de kleuters danst, verloor begin dit jaar haar broertje. We zullen haar verhaal vertellen en een choreografie maken voor haar sterrenbroertje op het liedje Toch ben jij er altijd bij van Paul De Leeuw. Daarna zamelen we geld in via een kerstballenverkoop en die opbrengst gaat naar Boven De Wolken.”

“Momenteel ben ik nog op zoek naar mensen of organisaties die we kunnen helpen; mensen die hulp nodig hebben of een wens hebben die ze zelf niet kunnen realiseren. Ik geef de voorkeur aan persoonlijke verhalen en ik leg graag de nadruk op positieve acties. Zo kunnen we met de VID-school, net zoals in de film, de wereld een beetje mooier maken”, besluit Elke.

Wie ideeën heeft, mag deze melden via 0494/15.49.95 of elke.blancke@telenet.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.