"Mensen met kanker willen ook mooi zijn"

SABINE GEEFT SCHOONHEIDSBEHANDELINGEN EN MASSAGES VOOR SPECIFIEKE DOELGROEP

Sabine Van Mossevelde in haar massagestoel in de LM Zorgshop.
Anthony Statius Sabine Van Mossevelde in haar massagestoel in de LM Zorgshop.
Schoonheidsbehandelingen of massages bestaan ook specifiek voor mensen met kanker of langdurig zieken. Iedere maandagmiddag komt Kanker Beauty Professional Sabine Van Mossevelde (42) speciaal voor hen naar de LM Zorgshop in de Tolpoortstraat. "Mensen moeten voelen dat dit hun moment is", vertelt Sabine.

Sabine Van Mossevelde is een van de eerste schoonheidsspecialisten met het certificaat Kanker Beauty Professional. Na een intensieve behandeling volgde de jonge vrouw uit Astene een stage op de dienst oncologie in het Sint-Vincentiusziekenhuis.


Sabine biedt sinds deze week herbalanceringsmassages en schoonheidsbehandelingen op maat aan kankerpatiënten en langdurig zieken. "Niet elke schoonheidsspecialist heeft ervaring met de specifieke noden en huidkenmerken van kankerpatiënten", zegt Sabine. "Daarbij is er vaak drempelvrees. Iemand die zwaar ziek is, ziet er meestal ook niet goed uit en die persoon voelt zich ook niet goed in zijn of haar vel. Zo is het niet evident om je pruikje af te zetten in een gewoon schoonheidssalon. Tijdens mijn stage in het ziekenhuis had ik een patiënte die kwam voor een gelaatsbehandeling. Hierbij komt ook de hoofdhuid aan bod en die vrouw stelde zelf voor om haar pruikje af te zetten. Een speciaal moment, ook voor mij. Die stage was een enorm leerrijke ervaring. Ik heb er mensen ontmoet die in verschillende stadia van kanker zaten: mensen die net het harde nieuws hadden gekregen, die net genezen waren, maar ook patiënten die in palliatieve behandeling waren."

"Streelzacht"

De opleiding die Sabine volgde aan het Institute for Professional Care spitst zich toe op die doelgroep. "Kankerpatiënten willen ontspannen en er ondanks alle zorgen en pijn goed blijven uitzien. Dat is belangrijk voor hun mentale welzijn en waardigheid", zegt Sabine.


"Aangepaste gezichtsverzorging en massages voor deze doelgroep zijn dus zeker welkom. De huidverzorging is heel specifiek. Naast aangepaste gelaats-, hand-, voet- en nagelverzorging en advies bij make-up, kan je bij mij ook terecht voor een herbalanceringsmassage. Die is streelzacht en het is bijna alsof de handen over het lichaam zweven."

Engel

Sabine werkt al jaren als kmo-adviseur bij Belfius, maar als Kanker Beauty Professional heeft ze haar ware roeping gevonden. "Twintig jaar geleden ben ik mijn vader verloren aan kanker", vertelt Sabine. "Ik was nog vrij jong en dat heeft mij toen heel diep geraakt. Ik ga nooit vergeten hoe hij de verpleegster op palliatieve zorgen ophemelde. Ze was als een engel voor hem, iemand waar hij enorm veel aan had in zijn laatste dagen. Toen wist ik al dat ik ooit iets in de zorg wou doen", besluit Sabine.


De behandelingen zijn er voor iedereen en het tarief is 60 euro voor een sessie van een uur. LM-leden krijgen 10 euro terugbetaald. Een behandeling bij Sabine is elke maandag mogelijk tussen 13 en 17 uur in de LM Zorgshop in de Tolpoortstraat 83A. Meer informatie of een afspraak maken doe je via LM Oost-Vlaanderen: info.ov@lm.be, 09/223.19.76 of in het LM-kantoor.