"Ik wil gerust het hele seizoen linksachter spelen"

KENZO VERHEUGE - SP. PETEGEM

Kenzo Verheuge (l.) in actie.
Foto RVZ Kenzo Verheuge (l.) in actie.
SC Menen en Sparta Petegem leiden vannamiddag om 17.30 uur in tweede amateurklasse A de 27ste speeldag in. Afgaand op het klassement zou Sparta drie punten rijker moeten worden. Een terugblik op de heenmatch toont aan dat dit niet evident wordt.

TWEEDE AMATEURKLASSE A

Zondag 20 november bleef Petegem thuis tegen Menen op 1-1 steken. De Spartanen waren tot diep in de toegevoegde tijd op achtervolgen aangewezen. Wesley Basyn stelde in extremis gelijk.


"Ik herinner me van die wedstrijd dat het door de wind bijzonder moeilijk voetballen was", blikte Kenzo Verheuge even terug. "Ik denk dat Menen via een afgeweken vrije trap op voorsprong kwam. Davy Joye was niet honderd procent fit en viel in de loop van de tweede helft in. Veel kansen dwongen we niet af, maar in de laatste minuut konden we toch nog gelijkstellen."


Toen had Menen nog een beetje hoop op het behoud. Vijftien speeldagen later is voor de West-Vlaamse grensploeg het doek in tweede amateurklasse gevallen. Menen sprokkelde slechts twaalf punten: 38 minder dan Sparta, dat in de derde periode uit zes matchen maar zeven punten puurde. Nochtans zou iedereen het jammer vinden indien een plaats in de top drie alsnog verloren gaat. "Toch willen we de huidige derde plaats in het klassement vrijwaren", beweerde Kenzo Verheuge. "Dit is het tweede seizoen op rij dat we een eindrondeticket veroverden, maar dat de club geen licentie voor eerste amateurklasse aanvroeg. Volgend seizoen zal die licentieaanvraag welllicht wel worden ingediend."


Het ziet er naar uit dat Kenzo Verheuge de vier resterende matchen op linksachter zal blijven. Want Efram Vansuypeene verscheen nog niet opnieuw op het trainingsveld en Mathias Vercauteren zal pas volgend seizoen opnieuw inzetbaar zijn. "Trainer Wim Van Acker was in de slotfase van de competitie van plan regelmatig te roteren omdat hij voor vier posities over vijf verdedigers beschikt. Door het uitvallen van Efram Vansuypeene is dat niet meer aan de orde. Voor mij geen enkel probleem om als rechtsvoetige op links te spelen. Ik wil gerust een heel seizoen die positie bekleden. Intussen is de verstandhouding met Kenneth Weytens optimaal." (FHN)