"Haal Zara en H&M naar Tolpoortstraat"

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN DEINZE-NEVELE

De Tolpoortstraat ging de voorbije zes jaar geregeld over de tongen in Deinze. Er werd geklaagd over leegstand en langdurige werken, maar met de aanstelling van het centrummanagement werd er ook hard gewerkt aan een heropleving van de winkelstraat van Deinze. Zal de Tolpoortstraat opnieuw floreren zoals vroeger? Of is dat een utopie?

Burgemeester Jan Vermeulen (CD&V): "Het grootste probleem in de Tolpoortstraat is de aanwezigheid van de Molens van Deinze. Hoe kan je optimale beleving brengen in een Tolpoortstraat als er dagelijks honderd vrachtwagens passeren? Vandaar dat het project Stedelijk Wonen aan de Leie snel moet worden uitgevoerd. De oppositie is daar vierkant tegen, maar dankzij deze projecten zullen er ook meer mensen in het stadscentrum wonen en consumeren. Dankzij het centrummanagement kwamen er al heel wat winkels bij. Over tien jaar klopt de Tolpoortstraat de Gentse Veldstraat." Volgens Norbert De Mey, lijsttrekker van Open Deinze, is er "nood aan bredere voetpaden, meer groen en enkele rustpunten met zitbanken, zonder daarbij de nodige parkeerplaatsen te verliezen. Daarnaast moeten we publiektrekkende ketens proberen te overtuigen om winkels te openen in Deinze, ik denk maar aan Zara, H&M, Mango en AS Adventure."

Bij alle oppositiepartijen klinken diverse voorstellen. "Er zijn nog steeds heel wat leegstaande panden", zegt Freija Dhondt (sp.a plus). "Om een bloeiende winkelstad te garanderen, moeten we ook inzetten op mobiliteit en parkeerbeleid." GroenRood ziet een tijdelijke oplossing in een vergroening van de Tolpoortstraat met geveltuintjes en plantenslingers over de weg. "Daarnaast kan ook een starterstoelage voor het opstarten van een handelsactiviteit in leegstaande handelspanden het ondernemerschap stimuleren. Tenslotte zou men de verdere inplanting van winkelcentra aan de rand moeten verbieden", zegt Annick Verstraete. Volgens N-VA moeten leegstaande panden niet enkel ingevuld worden met retail. "Niet-hinderlijke productiebedrijfjes en diensten moeten opnieuw hun weg vinden naar het centrum", vindt Sabine Vermeulen. "Leegstaande panden moeten bij lange leegstand extra getaxeerd worden zodat de huurprijs op een realistisch niveau gebracht wordt."

(ASD)

In de Tolpoortstraat kwamen al veel nieuwe zaken bij, al blijven sommige panden leegstaan.
Anthony Statius In de Tolpoortstraat kwamen al veel nieuwe zaken bij, al blijven sommige panden leegstaan.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • rudy anno

    Of met Vermeulen zijn hoogheidswaanzin kunnen ze ook Galeries Lafayette halen, de klanten kunnen hun Bentley of Rolls parkeren aan de Brielpoort en met de fiets op naar de Tolpoortstraat.....