Voorwaardelijke straf voor geïnterneerde verkeersagressor

De verkeersagressie speelde zich op de E17 tussen Deerlijk en Harelbeke af.
Hans Verbeke De verkeersagressie speelde zich op de E17 tussen Deerlijk en Harelbeke af.
Een 31-jarige man uit Deerlijk die op 15 mei 2018 op de E17 tussen Deerlijk en Harelbeke een motorfietser van de weg probeerde te rijden en zich agressief opstelde tegen een agent, krijgt daarvoor van de correctionele rechtbank in Kortrijk een voorwaardelijke celstraf van 10 maanden en een al even voorwaardelijke boete van 800 euro.

Een agent die op de E17 naar zijn werk in Moeskroen reed, kon het tafereel gadeslaan. Anthony S. probeerde met zijn blauwe Renault een motorfietser van de weg te rijden door hem te hinderen, bruusk van rijvak te veranderen of te remmen. S. stak ook zijn middelvinger uit en gooide een sigarettenpeuk in de richting van de motorfietser. Van zodra S. een afrit nam en aan een rood licht halt moest houden, greep de agent in. Dat was niet naar de zin van S., die de agent allerlei verwijten naar het hoofd slingerde en zelfs zijn gsm uit de handen trok en op de grond gooide. Hij kreeg eerder al een boete voor de verkeersovertredingen die hij beging en is ondertussen geïnterneerd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.