Voormalige schepenen Accou, De Donder, Tijtgat en Olivier krijgen titel ereschepen

Een archiefbeeld van het vorige schepencollege bij de voorstelling van outdoor fitnessen aan de looppiste op het voetbalstadion: burgemeester Claude Croes en de schepenen Regine Rooryck, Carl De Donder, Ann Accou en Jo Tijtgat.
Marc Vergote Een archiefbeeld van het vorige schepencollege bij de voorstelling van outdoor fitnessen aan de looppiste op het voetbalstadion: burgemeester Claude Croes en de schepenen Regine Rooryck, Carl De Donder, Ann Accou en Jo Tijtgat.
De gemeenteraad van Deerlijk heeft 6 voormalige raadsleden de titel ereraadslid of ereschepen toegekend.

Ann Accou, die schepen was van juli 1998 tot en met 2018, mag zich met 20 jaar dienst als schepen voortaan ereschepen noemen. Ook voormalig schepenen Jo Tijtgat (van 2007 tot en met 2018) en Carl De Donder (van 2004 tot en met 2018) krijgen de titel ereschepen. Kaat Olivier, die schepen was van 2013 tot en met 2018 en die voorzitter was van de OCMW-raad van 2007 tot en met 2018, kreeg de titel toegekend.

Marc Byttebier, die gemeenteraadslid was van 1995 tot begin 2016, mag zich ereraadslid noemen, net als Rita Joseph, die als gemeenteraadslid van 2001 tot en met 2006 en als OCMW-raadslid van 2007 tot en met 2018, ook aan voldoende jaren komt op de teller.

Gemeenteraadsleden moeten tenminste 18 jaar in de gemeenteraad of OCMW-raad gezeteld hebben voor ze ereraadslid kunnen worden. Schepen hebben aan 10 jaar als schepen voldoende voor een titel als ereschepen. Je kan die titel ook krijgen na een schepenambt van 6 jaar, op voorwaarde dat je daarnaast ook nog 6 jaar voorzitter bent geweest van de gemeenteraad of de OCMW-raad.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.