Unizo wil aangepast parkeerbeleid in het centrum

De middenstandsorganisatie Unizo Deerlijk vindt een aanpassing van het parkeerbeleid in het centrum een absolute noodzaak en wil nog tijdens deze legislatuur verandering zien.


"Het huidige systeem legt te veel druk op de parkeerplaatsen en zorgt voor te weinig rotatie", stelt Unizovoorzitter Yves Pynaert. "Deerlijk heeft een sterk en bedrijvig centrum met veel diensten, handelszaken en openbare instanties. Dat is positief, maar weegt natuurlijk op de parkeerrotatie. Regelmatig rijden potentiële klanten door omdat er geen parkeerplaats vrij is. Shop & Go biedt op dat vlak heel wat mogelijkheden."


"Ik verwijs naar Kuurne waar een deel van de langparkeerders enkele honderden meter verder wordt doorverwezen, zodat op welbepaalde plaatsen Shop & Go-zones konden aangelegd worden. We hebben de problematiek al in 2016 aangekaart. Na een eerste verkennend gesprek bleef het windstil. De gemeente heeft een studie besteld om onderzoek te voeren naar de parkeernoden, maar wij vrezen echter dat dit dossier, mede door de herbestemming van de oude brandweersite, op de lange baan zal worden geschoven." (DRD)