Unizo ijvert voor meer parkeerplaatsen in centrum

Unizo pleit voor het creëren van nieuwe parkeerplaatsen in het centrum van de gemeente. De handelaars zelf worden opgeroepen om het goede voorbeeld te geven en de wagen niet voor de eigen handelszaak te parkeren.

De parkeerproblematiek in het centrum van Deerlijk is een oud zeer. Ondanks de aanleg van enkele extra parkings blijft de parkeerdruk heel hoog.


"Het centrum beschikt over een heel gevarieerd aanbod aan winkels en dit trekt klanten aan tot ver buiten Deerlijk," verduidelijkt Unizovoorzitter Yves Pynaert. "Het aanbod aan parkeergelegenheden volgt de nood niet."


"Wij dringen aan om nieuwe parkeerplaatsen aan te leggen in centrum. Op de parking achter het gemeentehuis is er nog uitbreiding mogelijk. We vragen ook dat op de site van de huidige brandweerkazerne extra parking wordt voorzien eenmaal de site een nieuwe bestemming krijgt."


"Er moet ook vermeden worden dat bouwpromotoren van appartementen afzien van hun verplichting om parking te voorzien door simpelweg de voorziene boetes te betalen. Ook de bewegwijzering van de lange termijn parkings kan een heel stuk duidelijker. Veel klanten vinden de weg niet naar de grotere parkings en blijven toertjes draaien op zoek naar een parkeerplaats. Onze eigen handelaars kunnen ook zelf hun steentje bijdragen want wij stellen vast dat sommige handelaars hun eigen wagen of de wagens van hun personeel voor hun eigen handelszaak parkeren, in plaats van in hun garage of op de lange termijn parkings net om de hoek." (DRD)