Openbaar onderzoek RUP Barakke moet opnieuw door procedurefout: ‘Meteen rekening houden met ingediende bezwaren’

plangebied Rup Barakke
Deerlijk plangebied Rup Barakke

Het openbaar onderzoek voor het RUP Barakke in Deerlijk, moet opnieuw door een procedurefout. Dat blijkt uit een antwoord van schepen Matthias Vanneste (Open Vld) op een vraag van raadslid Tundie D’hont (Deerlijk²).

“Iemand binnen Intercommunale Leiedal heeft een fout gemaakt, en is vergeten een advies te vragen aan de Provincie en de Vlaamse Overheid”, zegt schepen Vanneste. “Die geven niet altijd advies, maar ze moeten het wel op zijn minst gevraagd worden. Door die procedurefout moet het openbaar onderzoek dus herhaald worden. Leiedal heeft die fout ook toegegeven, en zal de kosten op zich nemen die het hierdoor heeft veroorzaakt.”

Tijdens het openbaar onderzoek werden een 18-tal bezwaren geformuleerd. “Door deze procedurefout krijgen we de kans het RUP gedeeltelijk te hernemen. We gaan daarbij rekening houden met die bezwaren, en de mensen daarna contacteren in hoeverre ze hun bezwaar opnieuw bij het dossier willen laten voegen in het tweede openbaar onderzoek.”

Het RUP Barakke moet het bestaande BPA Vrijputstraat gedeeltelijk wijzigen om op de site Barakke een bouwproject te kunnen realiseren, voornamelijk gericht op wonen, met aandacht voor de inrichting als poort naar het centrum.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.