Metalheads strijden tegen kanker bij kinderen

Brecht Debrouwere en enkele metalvrienden organiseren vanavond 'Metal Against Child Cancer' (MACC) in De Wieke. De opbrengst van het metalevent gaat integraal naar het Kinderkankerfonds.


Brecht Debrouwere weet zelf maar al te goed wat kanker inhoudt want hij werd zelf met de vreselijke ziekte geconfronteerd. "Tijdens die moeilijke periode ben ik mij beginnen realiseren dat ik niet het enige slachtoffer was van deze verschrikkelijke ziekte", verduidelijkt Brecht. "Op die manier ben k bij het Kinderkankerfonds terecht gekomen. Dat staat jonge patiëntjes bij op het vlak van verzorging, begeleiding, steun en medisch personeel maar is voor zijn werking volledig afhankelijk van giften."


"De eerste benefiet, een metalfestival in 2009, was een groot succes en we beslisten om door te zetten. Vanavond zijn we inmiddels aan de negende uitgave toe in het buurthuis De Wieke op de Molenhoek. Vanaf 17 uur zijn er optredens van : Iron Mask, Tony Max Pie, Scarved, Maasters of Rebellions, Speed Queen, Wildheart en Decades of Metal. De toegang bedraagt 10 euro in voorverkoop, 15 euro de avond zelf."


Info: Brecht Debrouwere, 0496/84.84.46 en op metalagainstchildcancer.be.


(DRD)