Kruispunt Belgiek wordt volgend jaar heraangelegd

Een archiefbeeld van toen minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA)  het onteigeningsbesluit heeft ondertekend.
Marc Vergote Een archiefbeeld van toen minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) het onteigeningsbesluit heeft ondertekend.

De aanbesteding voor de heraanleg van het kruispunt Belgiek zal dit najaar plaatsvinden, de eigenlijke werken gaan volgend jaar van start. Dat laat Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA), die minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) daarover aansprak, weten. “Minister Weyts tekende in mei het onteigeningsbesluit in kader van de herinrichting van het kruispunt Belgiek”, zegt Maertens. “De onteigeningen zijn al lopende. Er was een infomoment voor de getroffen eigenaars. Daarop is gebleken dat minnelijk verwerven mogelijk lijkt. De aanbesteding is gepland voor dit najaar. De start van de werken is voorzien voor volgend jaar”, zo zegt Bert Maertens. “De herinrichting van het kruispunt Belgiek in het kader van een veiligere en efficiëntere mobiliteit was en is een prioritair dossier zowel voor de meerderheid als de oppositie in Deerlijk”, vult gemeenteraadslid Dirk Demeurie (N-VA) aan.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.