Kraanvogel maakt een wandeltochtje door Deerlijk

De kraanvogel wacht op zijn baasje bij de dierenarts.
Wildlife Interventie Team De kraanvogel wacht op zijn baasje bij de dierenarts.
Wie afgelopen nacht een kraanvogel dacht gespot te hebben in Deerlijk, hoeft niet aan zijn gezichtsvermogen te twijfelen. Er was er inderdaad eentje op wandel, want Ines Dermul van Wildlife Interventie Team Zuid West-Vlaanderen werd opgeroepen door de politie om het beestje te gaan oppikken.

Het wacht nu op zijn ‘baasje’ bij de dierenarts. “De vogel is geringd”, zegt Ines. “We hebben aan de bevoegde instanties gevraagd van wie de vogel is. Tegen morgenmiddag ten laatste zullen we wel weten waar die ergens vandaan komt.”

De vogel is wellicht van een kweker. “De vogel wordt perfect legaal gehouden, en is in orde met alle documenten. We hebben de vogel vrij gemakkelijk kunnen vangen, door ‘m eerst in een veilige zone te drijven en er daarna rustig tegen te praten.”

Wildlife Interventie Team
Je ziet het dier hier wandelen voor een combi van Politiezone Gavers
Wildlife Interventie Team Je ziet het dier hier wandelen voor een combi van Politiezone Gavers1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ines Dermul

    We blijven paraat staat voor elke vogel in onze regio tussen Kortrijk en Roeselare! Wildlife Interventie Team Zuid West-Vlaanderen