Koppel koperdieven gearresteerd bij Casier Recycling, twee kompanen nog op de vlucht

Het Bulgaarse echtpaar was bezig met het stelen van koper op het bedrijfsterrein van Casier Recycling in Deerlijk (foto louter ter illustratie, geen verband met de feiten in Deerlijk).
Photo News Het Bulgaarse echtpaar was bezig met het stelen van koper op het bedrijfsterrein van Casier Recycling in Deerlijk (foto louter ter illustratie, geen verband met de feiten in Deerlijk).
Een Bulgaars echtpaar uit de Waregemse regio werd in de nacht van vrijdag op zaterdag gearresteerd toen ze een grote hoeveelheid koper aan het stelen waren op de terreinen van Casier Recycling in Deerlijk. Twee andere verdachten konden ontkomen.

Het bedrijf Casier Recycling krijgt wel vaker koperdieven over de vloer en dus patrouilleert de politie er ook geregeld. Dat was ook vrijdagnacht het geval. Een geparkeerd voertuig, vlakbij het bedrijf, trok de aandacht van een patrouille. De inspecteurs pakten er een man op die kan gelinkt worden aan koperdiefstallen. Toen even later zijn echtgenote opdaagde, werd ook zij gearresteerd. In de omgeving van de auto van het koppel lag een grote hoeveelheid koper, duidelijk klaargelegd om mee te nemen.

Verdachten spurten weg

In de wetenschap dat er best wel wat mankracht nodig is om het koper mee te nemen en in één of verschillende voertuigen te laden, riep de politie versterking op, ook vanuit andere zones, om het grote bedrijfsterrein van Casier Recycling te doorzoeken. Tijdens een rondgang met een speurhond spurtten plots twee verdachte individuen weg van het terrein. De politie zocht nog intensief naar het duo maar zonder resultaat. De smartphones van het opgepakte koppel en het voertuig werden in beslag genomen. De lokale recherche voerde ook een huiszoeking uit bij het echtpaar.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.