Je bent nooit te oud om je dromen te realiseren: Jacqueline (90) springt uit vliegtuig

Afgelopen weekend mocht Jacqueline Courtens (90) dankzij haar familie en Skydive Flanders in Moorsele een parachutesprong maken.
Rigolle Afgelopen weekend mocht Jacqueline Courtens (90) dankzij haar familie en Skydive Flanders in Moorsele een parachutesprong maken.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Het is nooit te laat om je dromen te realiseren. Dat ondervond Jacqueline Courtens uit Deerlijk. Afgelopen weekend mocht ze dankzij haar familie en Skydive Flanders in Moorsele een parachutesprong maken. “Als ik geen 90 jaar was, deed ik het meteen nog eens!” wist Jacqueline.

Jacqueline kreeg de sprong cadeau van haar familie voor haar 90ste verjaardag, vorig jaar in november. “We waren eigenlijk van plan om haar een bon te geven voor het Hof van Cleve”, zegt dochter Hilde Rigolle. “Maar het was mijn schoondochter die zei dat ze wellicht veel liever uit een vliegtuig zou springen. Mijn zoon, haar man dus, had een tijdje geleden een parachutesprong gemaakt en toen mama dat hoorde had ze daarop gereageerd ‘dat ze dat eigenlijk ook al eens zolang wilde doen’. Blijkbaar klopte dat, want toen ze de bon kreeg vorig jaar, was ze dolgelukkig.”

Het was lang aftellen voor Jacqueline, want door corona werd de sprong telkens uitgesteld. Tot afgelopen weekend dus. Na de nodige opleidingen, en met een attestje van de dokter op zak, mocht ze de lucht in. Een levenservaring later landde ze opnieuw veilig op de grond. “Wij waren eigenlijk nerveuzer dan zij”, zegt Hilde. “Het was ook zo warm… Maar het kon haar niet deren, ze genoot met volle teugen.”

“Als ik geen 90 jaar was, ik deed het meteen nog eens!” wist Jacqueline, die liet optekenen dat haar armen en benen nog heel goed mee kunnen voor haar leeftijd.

 Jacqueline maakt zich klaar voor haar parachutesprong.
Rigolle Jacqueline maakt zich klaar voor haar parachutesprong.
Jacqueline genoot met volle teugen van deze nieuwe ervaring
Rigolle Jacqueline genoot met volle teugen van deze nieuwe ervaring
Jacqueline Courtens
Rigolle Jacqueline Courtens