Henk Laridon wordt benoemd als deken

Henk Laridon.
Foto Peter Lanssens Henk Laridon.
Bisschop Lode Aerts verleent vanaf 15 oktober een eervol ontslag aan pastoor-deken Marnix Vandenbulcke (70). Diezelfde dag benoemt de bisschop kanunnik Henk Laridon (54) als nieuwe deken van het decanaat Waregem en pastoor in de pastorale eenheid Sint-Paulus. De uit Diksmuide afkomstige Henk Laridon, zijn zus Lies is er burgemeester, wordt de achtste deken van het decanaat Waregem.

Laridon is tevens familie van wijlen deken Frans Verhelst. Het decanaat omvat vier pastorale eenheden en veertien parochies in Waregem, Deerlijk, Wielsbeke en Oostrozebeke, goed voor 65.312 inwoners. Naar aloude traditie zal bij het afscheid van de huidige deken en de verwelkoming van de nieuwe deken 'het Victorie' geluid worden. Het luiden van het victorie betekent dat alle in de kerktoren aanwezige klokken van klein tot groot gelijktijdig luiden.


Het gaat op maandag 15 oktober om 12.05 uur over de dekenale kerk op de Markt in Waregem: waar de klokken Amandus, Blasius, Maria, Donatus en Anna-Helena gelijktijdig zullen luiden. Ook bij een koninklijk bezoek wordt 'het Victorie' geluid. Dat gebeurde voor het laatst in 2009, bij het bezoek van koning Albert en koningin Paola aan Waregem. Bij de start van een Tourrit in Waregem, tijdens de Ronde van Frankrijk in 2007, werd ook uitzonderlijk 'het Victorie' geluid.


(LPS)