Gemeente verwijdert brievenbussen na klacht

De servicebrievenbussen van de vakbond ACV en de Christelijke Mutualiteiten (CM) zijn verwijderd aan het buurthuis Sint-Lodewijk. Dat gebeurde nadat er door Luk Schelfhout klacht werd ingediend bij de Vaste Nationale Cultuurpactcommissie.

Het buurthuis Sint-Lodewijk werd op 25 augustus vorig jaar officieel in gebruik genomen. Voordien was het gekend als De Gilde waarin jarenlang de kantoren van het ACV en de CM waren gevestigd. Na de ingebruikname van het buurthuis (de gemeente huurt het gebouw aan de coöperatieve vennootschap De Gilde) bleven de servicebrievenbussen van de twee organisaties hangen op de parking aan de straatkant.


Dat was niet naar de zin van de oppositiepartijen N-VA en sp.a die de kwestie in gemeenteraad vaak aankaartten.


Ook de raad van Bestuur van het Gemeenschapscentrum adviseerde het schepencollege om de brievenbussen te verwijderen.

Dienstverlening

Het schepencollege besliste daar niet op in te gaan 'omdat het een dienstverlening is voor de inwoners van Sint-Lodewijk en omdat er in het recente verleden tal van dienstenkantoren verdwenen zijn in Sint-Lodewijk.'

Cultuurpact

"Een beslissing die strijdig is met het cultuurpact," stelden de oppositiepartijen en lid van de culturele raad Luk Schelfhout. Hij diende een klacht in bij de Vaste Nationale Cultuurpactcommissie. De indieners kregen gelijk. De servicebrievenbussen hangen nu in de buurt van de kerk in Sint-Lodewijk. (DRD)