Eindelijk nieuwe kleedkamers in voetbalstadion

Definitief gedaan met zich om te kleden en te wassen in de primitieve kleedruimtes van het Deerlijkse voetbalstadion aan de Guido Gezellelaan. De voetballers kunnen voortaan terecht in een gloednieuw kleedkamercomplex. Dat heeft 565.000 euro gekost.

"De bestaande kleedruimtes waren erg verouderd", verduidelijkt schepen van Sport Ann Accou. "Ik heb ooit de uitspraak gedaan dat ik er nooit zelf zou willen douchen. Wat je zelf niet zou doen, moet je een ander ook niet laten doen. Daarom werd voor 2014 een renovatie van de bestaande kleedkamers gepland. Maar bij een nazicht door een studiebureau bleek dat het hele interieur aan vervanging toe was. Bovendien zijn de ondergrondse leidingen 'versleten' en ze vervangen zou de stabiliteit van het gebouw in het gedrang brengen. Het was financieel onverantwoord en technisch zelfs onmogelijk om het gebouw te renoveren. Uiteindelijk kozen we voor een nieuwbouw op de plaats van de oude, kleine staantribune."


Er werden drie aannemers aangesteld voor de ruwbouw, het sanitair en de elektriciteit. "De nieuwe infrastructuur is sinds kort helemaal gebruiksklaar", gaat schepen van Patrimonium Jo Tijtgat verder. "Het gaat om een nieuwbouw van een kleine 300 vierkante meter met vier kleedkamers en douches, twee kleedkamers voor de scheidsrechters, een wasruimte en sanitair voor de voetballers. In de gangen zijn er kasten. Het oude kleedkamercomplex zal verder als bergruimte gebruikt worden." (DRD)