DE PARTIJEN DOORGELICHT

DEERLIJK

CD&V

, met lijsttrekker en huidig burgemeester Claude Croes, hoopt de meerderheid te kunnen behouden. In vergelijking met zes jaar geleden moet de partij wel enkele sterke pionnen missen. Eerste schepen Ann Accou, OCMW-voorzitter en schepen van Sociale Zaken Kaat Olivier en Sabine Michels en Ingrid Deroubaix zijn er niet meer bij.

N-VA

, nu met vier zetels de grootste oppositiepartij, heeft met Dirk Demeurie een nieuwe lijsttrekker. Filip Terryn, zoon van Roger Terryn die meer dan een kwarteeuw burgemeester was, is dit keer lijstduwer.

Open Vld

trekt weer met Bert Schelfhout als lijsttrekker naar de kiezer. De dynamische en gedreven liberaal heeft de ambitie om de nieuwe burgemeester te worden.

Deerlijk²

komt voor het eerst op. Tundie D'hont is lijsttrekker. Zij ontpopte zich de voorbije zes jaar tot sterke figuur van sp.a. De socialisten waren in 2012 nog goed voor drie zetels, en zijn er nu niet meer bij. Tundie D'hont sloeg de handen in elkaar met Frans Kemseke en ze hielden samen Deerlijk² boven de doopvont. Frans Kemseke behaalde in 2012 nog 590 voorkeurstemmen voor CD&V.

Durf!

sluit het lijstje van vijf partijen af. Het is de eenmanslijst van Sint-Lodewijknaar Luk Schelfhout, de vader van Bert.