Brandweerposten Deerlijk en Vichte nemen intrek in nieuwe kazerne

Brandweerposten Deerlijk en Vichte nemen intrek in nieuwe kazerne.
Henk Deleu Brandweerposten Deerlijk en Vichte nemen intrek in nieuwe kazerne.
De brandweerlieden van brandweerposten Deerlijk en Vichte hebben zaterdagmorgen de deur van hun oude kazerne achter zich dichtgetrokken en hun intrek genomen in de nieuwe kazerne op wijk den Belgiek. De twee brandweerkorpsen smelten er samen.

De nieuwe brandweerkazerne Belgiek, langs de Vichtesteenweg in een uitsparing van de bedrijfsgebouwen van Devos-Caby, is een realisatie van de twee gemeentebesturen Anzegem en Deerlijk. Net zoals het nieuwe zwembad een intergemeentelijke samenwerking is, is ook de nieuwe brandweerkazerne een gezamenlijk initiatief. Toen de beslissing in 2013 werd genomen, was het de eerste keer in ons land dat twee gemeenten samen beslisten om een gezamenlijke kazerne te bouwen.

Brandweerposten Deerlijk en Vichte nemen intrek in nieuwe kazerne.
Henk Deleu Brandweerposten Deerlijk en Vichte nemen intrek in nieuwe kazerne.

De brandweerwagens kwamen iets voor 11 uur druppelsgewijs de site opgereden. 75 brandweermannen en -vrouwen werden er opgewacht door vrienden en familie. “Ze keken er echt wel naar uit om te verhuizen”, zeggen Els Vandeghinste en Eline Calewaert uit Deerlijk, wiens mannen respectievelijk 30 en 6 jaar bij de brandweer van Deerlijk zitten. “Het is echt een grote stap vooruit qua infrastructuur.”

 “Ze keken er echt wel naar uit om te verhuizen”, zeggen Els Vandeghinste en Eline Calewaert uit Deerlijk, wiens mannen respectievelijk 30 en 6 jaar bij de brandweer van Deerlijk zitten.
Henk Deleu “Ze keken er echt wel naar uit om te verhuizen”, zeggen Els Vandeghinste en Eline Calewaert uit Deerlijk, wiens mannen respectievelijk 30 en 6 jaar bij de brandweer van Deerlijk zitten.

Over de binnenkant van de kazerne kunnen we jullie niet veel vertellen. De pers was immers niet welkom binnen. Wij moeten wachten tot de officiële inhuldiging op vrijdagavond 31 januari. Zaterdag mochten enkel brandweermannen en hun familie een kijkje nemen binnen. Op zondag 2 februari zet de brandweerpost zijn deuren open voor het grote publiek. Dan kan iedereen de nieuwe kazerne een bezoekje brengen.

Brandweermannen Dirk Bostoen en Jan Demeulemeester, die van de brandweerpost in Vichte naar Deerlijk komen, zijn enthousiast over hun nieuwe werkplek. “Het is echt een hele verbetering. Het wordt wel wat aanpassen, vooral omdat we hier met twee korpsen, die tot voor kort hun eigen werking hadden, opeens moeten gaan samenwerken. Maar het lukt wel.”

Brandweermannen Dirk Bostoen en Jan Demeulemeester, die van de brandweerpost in Vichte naar Deerlijk komen, zijn enthousiast over hun nieuwe werkplek.
Henk Deleu Brandweermannen Dirk Bostoen en Jan Demeulemeester, die van de brandweerpost in Vichte naar Deerlijk komen, zijn enthousiast over hun nieuwe werkplek.

De nieuwe kazerne is een investering van ongeveer 3 miljoen euro, waarvan beide gemeenten elk de helft betalen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.