Bloemenzaak Marylis gaat volgende maand
na 44 jaar dicht

Prosper -Pros voor de vaste klanten- Vandierendonck (67) en Régine Vandenbogaerde (68) verkopen dezer dagen hun laatste bloemen en planten in bloemenzaak Marylis
Henk Deleu Prosper -Pros voor de vaste klanten- Vandierendonck (67) en Régine Vandenbogaerde (68) verkopen dezer dagen hun laatste bloemen en planten in bloemenzaak Marylis
Prosper -Pros voor de vaste klanten- Vandierendonck (67) en Régine Vandenbogaerde (68) verkopen dezer dagen hun laatste bloemen en planten in bloemenzaak Marylis in de Schoolstraat in Deerlijk. Na een carrière van maar liefst 44 jaar gaan ze in de loop van volgende maand met pensioen.

“Je moet niet werken tot je ziek bent, hé”, zo verwoordt Prosper het. “Het begint wat lastiger te worden op onze leeftijd. Het is tijd om ermee op te houden en met pensioen te gaan. Onze kinderen hebben elk een andere carrière opgebouwd en wilden de zaak niet overnemen. Dit is dus het einde voor Marylis.”

Meer genieten

Het koppel houdt vooral hele mooie herinneringen over aan hun loopbaan. “Als we hier tegen ons goesting de winkel hadden openhouden, hadden we het nooit zo lang gedaan, hé. Of we het niet gaan missen? Dat is moeilijk in te schatten, ik ben nog nooit gestopt met werken”, lacht Prosper. “We gaan hierna vooral wat meer genieten”, zegt Prosper. “Afgelopen weekend zijn we voor het eerst in al die jaren dicht geweest met Moederdag, een feestdag waarop we normaal bergen werk verzetten. Régine heeft dit keer echt kunnen genieten. We gaan dat vanaf nu vaker doen.”

Wanneer het koppel de deur achter zich dichttrekt, staat nog niet helemaal vast. “Het hangt er een beetje vanaf hoe onze uitverkoop loopt. We vermoeden dat het ergens in de maand juni zal zijn. Tot zolang is iedereen zeker nog meer dan welkom en zijn er mooie kortingen.” Overnemers mogen zich melden.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Viviane Loosveldt

    Geniet volop van jullie pensioen. Bedankt voor het jarenlang opfleuren van onze interieurs.