89-jarige krijgt rijverbod voor derde snelheidsovertreding in één jaar

politierechtbank Kortrijk
Hans Verbeke politierechtbank Kortrijk
“Is hij op latere leeftijd plots een snelheidsduivel geworden?” Dat vroeg de Kortrijkse politierechter zich donderdag met gefronste wenkbrauwen af toen het dossier van een 89-jarige automobilist op haar tafel belandde. Frans C. moest zich voor de derde keer in één jaar tijd verantwoorden voor een zware snelheidsovertreding terwijl hij zijn hele leven lang nauwelijks een overtreding beging.

Op 8 april 2018 kon een wagen die op de naam van Frans C. was ingeschreven in de Breestraat in Deerlijk geflitst worden aan 115 km/u. Op die plek was 50 km/u toegelaten. Twee maanden voordien was hij nog maar veroordeeld omdat de wagen in Wevelgem aan 125 km/u aan wegenwerken langs de E403 in Wevelgem was voorbij gestoven. Daar was de snelheid tot 70 km/u beperkt. En op 18 oktober 2018 was er ook nog een zware snelheidsovertreding in Ronse.

De politierechter vermoedde dat een (klein-)zoon/dochter achter het stuur zat maar de advocaat van Frans C. gaf geen krimp. “Hij is nog heel kwiek”, aldus advocate Jacqueline Rimbaut. C. kreeg een boete van 600 euro, een rijverbod van 15 dagen en moet zijn theoretisch en praktisch rij-examen opnieuw succesvol afleggen en slagen voor medische en psychologische proeven. Geen evidentie voor een 89-jarige.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • José verdonck

  De advocaten streven voor de waarheid en niet anders dan de waarheid en willen dan iedereen eerlijk is.

 • ANN LIMBOS

  Hij zal zijn 4de jeugd beleven.

 • Vaneylen Pierre

  @ Dirk Pauwels, ik vrees dat je wel eens gelijk zou hebben. Ouderen hebben veel meer discipline dan de jeugd. Waarbij ik me soms afvraag of ze nog discipline hebben. Deze zal wel gehaast geweest zijn voor een klimaatbetoging.

 • Dirk Pauwels

  Advocaten geloven hun eigen leugens.....89 en ineens een snelheidsmaniak, die mens geraakt niet in 3de zonder ergens tegen te rijden waarschijnlijk....toffe kleinzoon heeft die man. nrplaat laten schrappen, kleinzoontje zal zelf zijn boontjes moeten doppen voortaan.