't Kruisje start met whiskykaart en -pairings

't Kruiske, de sfeervolle eet- en bierkroeg op de Belgiek, is gestart met een whiskykaart met een 40-tal single malt whisky's uit alle streken van Schotland en Ierland.


't Kruiske, de kroeg die al bijna 18 jaar wordt gerund door Kevin Vermote en Marinka Bintein, werd onlangs voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot biercafé van het jaar door de organisatie Beer Awards. De troefkaarten zijn de overheerlijke keuken van Marinka en de passie voor het bier van Kevin. Hij maakt van tappen en bieren van hoge gisting schenken, een ware kunst.


"Bier is mijn grootste liefde, maar de jongste jaren is daar whisky bijgekomen. Ik was al lang van plan om daar iets mee te doen en nu is het zover. In 't Kruiske hebben we nu ook een aparte kaart met 40 single malt whisky's uit heel Schotland en Ierland. Behalve de nieuwe whiskykaart starten we ook met bier- en whiskypairing. Die degustaties zullen in goede banen geleid worden door Bob Minnekeer uit Gent, een echte autoriteit op dat vlak. De eerste bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 30 mei."


Info: 't Kruiske, 056/77.74.49 en vermote.kevin@gmail.com (DRD)