Dealer na vrijlating: “Even op reis geweest maar nu terug met promotie!”

Baert Marc
Een Mechelse twintiger riskeert 18 maanden cel voor het dealen van cocaïne. “De man ging in zijn communicatie erg agressief tekeer. Bovendien leerde hij weinig uit zijn hechtenis”, aldus het parket.

Een patrouille was vorige zomer getuige van een drugsdeal. Na ondervraging van de klant besloten ze een huiszoeking te doen bij A.B. Hierbij werd een heuse cocaïneboekhouding aangetroffen, met namen en bestellingen van klanten. In zijn wagen werd bovendien cocaïne in zijn stuurstang teruggevonden.  Ook herkenden enkele klanten hem in een fotoreeks. Op basis van deze elementen werd hij aangehouden en opgesloten. “Een verschrikkelijke ervaring”, sprak hij tegen de rechter. Tegen zijn klanten had hij indertijd echter iets anders verteld. “Even op vakantie geweest maar nu terug...met een knallende promo! 5 gram voor de prijs van 4!”, stuurde hij 5 dagen na zijn vrijlating per sms naar zijn hele klantenbestand. “Toch wel iets anders dan u hier nu vertelt”, aldus het parket. 

De man stelde dat hij nog niet lang dealde. Het parket meent dat hij ‘al 2 jaar’ bezig was in de regio rond Ninove en Liedekerke. “Meneer dealt op een heel agressie manier qua communiceren. Zo blijft hij ex-klanten lastigvallen. Zo getuigde een ex-klant dat hij bleef bestookt worden met speciale promoties en dat dit zijn rehabilitatie moeilijker maakte.” De verdediging benadrukte dat de man geen twee jaar dealde. “Hij dealde onder een bepaalde naam. Anderen hebben onder diezelfde naam verder gedaan met het verhandelen van cocaïne na zijn arrestatie maar hiervoor kan hij niet verantwoordelijk gesteld worden”, pleitte zijn advocaat, die tevens om een werkstraf verzocht; Uitspraak op 18 december. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.