De salons van het historisch stadhuis in Leuven zijn pareltjes.
Volledig scherm
De salons van het historisch stadhuis in Leuven zijn pareltjes. © DAVIDDEGELIN.COM

De pracht van weleer is bijna terug: “Salons van historisch stadhuis in ere hersteld”

LeuvenSinds april zijn er restaurateurs aan het werk in het prachtige stadhuis van Leuven. Deze keer is het de beurt aan de drie bekende salons van het ‘Achterhuys’. “De twee laatste salons richten we opnieuw in zoals in 1905, het laatste salon heeft 1936 als referentieperiode”, zegt schepen van Restauraties Dirk Vansina (CD&V). De restauratie is overigens goed nieuws voor koppels die trouwplannen hebben...

1 reactie

 • Kris Roelandts

  2 maanden geleden
  Mooi! En fijn dat een van de belangrijkste burgemeesters uit de geschiedenis van de stad ook vereeuwigd wordt.
 1. 600 kilometer in zeven dagen? Loopdroom Olivier Verhaege (41) spat uiteen: “Loopverbod door ontsteking. Maar ik doe het traject op de fiets”
  PREMIUM
  Zomergem

  600 kilometer in zeven dagen? Loopdroom Olivier Verhaege (41) spat uiteen: “Loopverbod door ontsteking. Maar ik doe het traject op de fiets”

  Olivier Verhaege (41) uit Zomergem, deelgemeente van Lievegem, moet zijn loopuitdaging stoppen. Hij zou deze week 600 kilometer lopen, op amper zeven dagen tijd. Goed voor twee marathons per dag. Maar dinsdag viel hij uit met een onverklaarbare ontsteking op het onderbeen. “Ik zou dit doen voor het goede doel, en OverKop rekent op mij. Dus we doen het dan maar op de fiets”, klinkt het zwaar ontgoocheld.