Verbouwingswerken Potloodschool na twintig jaar klaar: Zondag feestelijke opening

Enkele leerlingen van VBS De Pinte op hun nieuwe speelplaats.
Anthony Statius Enkele leerlingen van VBS De Pinte op hun nieuwe speelplaats.
Na twintig jaar bouwen en verbouwen is de Vrije Basisschool De Pinte, beter gekend als de Potloodschool, volledig af. Dit wordt op zondag 19 mei gevierd tijdens het schoolfeest. Geert De Troyer neemt na twintig jaar afscheid van de school.

De vijfhonderd leerlingen van de Potloodschool in De Pinte beschikken over een volledige vernieuwde campus. De transformatie startte twintig jaar geleden en directeur Geert De Troyer was er van in het begin bij.

“Twee decennia geleden startte de omvorming van de ‘meisjesschool’ van de Zusters Apostolinnen tot de huidige Potloodschool”, zegt Geert. “Tussen de Baron de Gieylaan, de Vredestraat en de Polderdreef ontplooit zich nu een gezellig schooldomein met de focus op groen en open ruimte. Er werden vijf klaslokalen afgebroken en vervangen door vijf nieuwe gebouwen. In een laatste fase werd de speelplaats volledig vernieuwd. Er is een aparte speelzone voor circusspelen, een plein voor basketbal, een kunstgrasveld voor voetbal en een rusthoek met een kippenhok. Bij de verbouwingen van de klaslokalen werd vooral rekening gehouden met de akoestiek en de lichtinval en de lokalen zijn zo ingericht dat er twee klassen tegelijk aan de slag kunnen.”

Voor directeur Geert De Troyer betekent het einde van de werken de start van een nieuwe uitdaging. “Ik zal vanaf september de scholengroep aansturen en verlaat dus de Potloodschool. In juni zal mijn opvolger worden bekendgemaakt”, besluit De Troyer.

De vernieuwde school wordt op zondag 19 mei om 11.45 uur ingehuldigd met een rondleiding en een receptie. Vanaf 14.30 uur start het schoolfeest met optredens van de kinderen, een fototentoonstelling in de sportzaal, een schminkstand, een spelcarrousel op de speelweide, een viskraam en eetkraampjes.

Knikkeren is een populaire bezigheid op de nieuwe speelplaats van de Potloodschool.
Anthony Statius Knikkeren is een populaire bezigheid op de nieuwe speelplaats van de Potloodschool.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.