Twee doden op E17: truck rijdt trucker aan die op de pechstrook aan zijn vrachtwagen sleutelt

De tweede trucker reed in op de stilstaande vrachtwagen op de pechstrook.
Wouter Spillebeen De tweede trucker reed in op de stilstaande vrachtwagen op de pechstrook.
Op de E17 ter hoogte van De Pinte is vrijdag in de richting van Kortrijk een lange file ontstaan door een zwaar verkeersongeval. Een vrachtwagenchauffeur die op de pechstrook aan zijn voertuig werkte, is aangereden. Zowel de aangereden trucker als een passagier in de aanrijdende vrachtwagen zijn overleden.

“De chauffeur had zich even op de pechstrook geparkeerd en was vermoedelijk een onderdeel van zijn vrachtwagen aan het vervangen”, klinkt het bij de federale politie. Een tweede  trucker die erlangs reed, week plots van zijn baanvak af en reed op de stilstaande vrachtwagen in. In de aanrijdende vrachtwagen zaten twee personen in de cabine.

De passagier van de aanrijdende vrachtwagen zat na het ongeval gekneld in de vrachtwagen en moest door de brandweer bevrijd worden. Die bevrijding verliep vrij vlot. Daarna startte de reanimatie, maar alle hulp kwam te laat. De passagier overleed ter plaatse. De aangereden chauffeur werd intussen zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij aan zijn verwondingen bezweek.

Twee rijstroken zijn net voor de afrit van De Pinte versperd sinds 14.30 uur. Chauffeurs die van Gent naar Kortrijk rijden, kunnen beter de E40 en de E403 volgen. Richting Rijsel rijd je beter via de E19. Het is intussen al bijna twee uur aanschuiven vanaf Beervelde.

Het verkeer moet over één rijstrook op de E17 in De Pinte.
Wouter Spillebeen Het verkeer moet over één rijstrook op de E17 in De Pinte.