Suat en Mieke openen Italiaans ijssalon in centrum

Genieten van een heerlijk ijsje kan je nu ook in het centrum van De Pinte. Suat Gedik en zijn vrouw Mieke Dutré openden er het ijssalon Toscana IJs. “Onze ijsjes worden vers bereid volgens een oud Italiaans recept”, zegt Suat.

Suat Gedik en Mieke Dutré zijn geen onbekende ondernemers in de streek. Hij stampte PC-Lab.be uit de grond en zijn vrouw Mieke is coördinator van Het Pand, het cultureel en congrescentrum van de UGent. Maar nu heeft het koppel een nieuwe passie gevonden: roomijs. Samen openden ze een ijssalon in de Pintestraat, in het vroegere pand van decoratiezaak Lily en Marcel.

“Deze zomer zijn we in zee gegaan met Toscana ijs en naast leveringen aan particulieren en horecazaken kan je de ijsjes nu ook proeven in ons eigen ijssalon”, zegt Suat. “Toscana IJs maakt ambachtelijk roomijs dat bereid wordt met Carpigiani-bokvriezers. Het wordt uitsluitend gemaakt 0met verse boerenmelk en dit volgens een oud geheim recept uit Italië. Werken met Carpigiani-bokvriezers is zeer arbeidsintensief, maar het geeft het allerbeste resultaat: ambachtelijk ijs met een stevige, vaste structuur. Voor de verschillende soorten werken we bijna uitsluitend met verse producten, geen kleurstoffen of additieven. Zo krijgt ons smurfenijs haar blauwe kleur van blauwe bessen. Naast ijsjes vind je bij ons ook drankjes uit Italië zoals wijn, bier, koffie en limoncello en vanaf oktober serveren wij Italiaanse gebakjes. Je kan hiervan genieten in onze zaak of op ons terras achteraan.”

Toscana IJs is iedere dag open van 10 tot 20 uur. Dinsdag is de zaak gesloten. Meer info via de Facebookpagina ‘Toscana IJs’.

Suat Gedik en Mieke Dutré in hun ijssalon Toscana ijs in de Pinstestraat.
Anthony Statius Suat Gedik en Mieke Dutré in hun ijssalon Toscana ijs in de Pinstestraat.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.