Nieuw snelheidsregime in kaart gebracht

Het nieuwe snelheidsregime van De Pinte in kaart gebracht.
rv Het nieuwe snelheidsregime van De Pinte in kaart gebracht.

Het nieuwe snelheidsregime in De Pinte werd door de gemeente in kaart gebracht. Alle inwoners kregen een stratenplan in de bus. De nieuwe snelheidsbeperkingen gelden vanaf vrijdag 1 februari. 

Vanaf volgende week geldt in De Pinte een snelheidsbeperking van vijftig kilometer per uur op alle lokale wegen. De signalisatie in de Polderdreef en de Nieuwstraat, tussen rotonde Moerkensheide en rotonde Zwartegat, zal dan ook aangepast worden van 70 naar 50 kilometer per uur.

In het centrum van De Pinte en Zevergem wordt hierop een uitzondering gemaakt met een zone 30, zonder te raken aan de verkeerscirulatie voor het verkeer. De zone 30 in De Pinte wordt uitgebreid naar de straten tussen de Baron de Gieylaan en de spoorweg en in Zevergem naar de Veldstraat vanaf het kruispunt met de Weldendreef. Een afwijking naar 70 kilometer per uur wordt toegestaan in Den Beer en de Veldstraat, tussen Grote Steenweg en Molenstraat, omwille van vrijliggende fietspaden.

Om de nieuwe snelheidsheidsbeperkingen op te volgen zullen er, in samenwerking met politiezone Schelde-Leie, regelmatige snelheidscontroles plaatsvinden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.