Lotto-speler wint 333.334 euro bij Bookshop Marian

Een Lotto-speler uit De Pinte heeft de jackpot van maar liefst 333.334 euro gewonnen. Het winnende Lotto-biljet werd verkocht bij Bookshop Marian uit De Pinte. "Ik ben met de winnaar meegeweest naar het hoofdkwartier van de Nationale Loterij, een gezellige dag", zegt Luc Verkinderen (65), die het krantenwinkeltje samen met zijn dochter Marian (34) uitbaat.


Bijna zes drieën op een rij, maar desalniettemin zes cijfers. Net zoals in 2009 werd de jackpot van de Nationale Loterij gewonnen in Bookshop Marian in de Baron de Gieylaan in De Pinte. Toen ging een vaste klant met 256.300 euro naar huis, maar dit jaar werd dit bedrag met 333.334 euro ruimschoots overtroffen. "Het is de tweede keer in het dertigjarig bestaan van onze winkel dat iemand zo'n groot bedrag wint", vertelt Debbie. "De trekking gebeurde op 4 november en een week later is de winnaar, een vaste klant uit De Pinte die liever anoniem wil blijven, zijn biljet komen valideren."


"Om de overschrijving te regelen, ben ik samen met hem meegeweest naar het hoofdkwartier van de Nationale Loterij in Brussel", zegt Luc Verkinderen. "Het gaat om een gepensioneerd koppel, die het geld zal investeren in hun serviceflat voor later." (ASD)