Isabelle Joye (50) staat 25 jaar achter de toog van Bora Bora

Isabelle Joye in haar café Bora Bora.
Anthony Statius Isabelle Joye in haar café Bora Bora.
Isabelle Joye (50) viert deze week het 25-jarig bestaan van haar café Bora Bora in de Groenstraat in hartje De Pinte. “Ik doe het nog altijd even graag, ik zou niet zonder mijn klanten kunnen”, zegt Isabelle.

Op maandag 20 mei is het exact 25 jaar geleden dat Isabelle Joye haar eerste pintjes tapte in café Bora Bora. De toen 25-jarige Isabelle vestigde zich in het pand waar vroeger nog onder andere de groentehandel Jeanineke gevestigd was en sindsdien is het café niet meer weg te denken uit de Pintse horecawereld.

“Ik ben sinds mijn 16 jaar actief in de horecasector en ik heb nooit iets anders gekend”, zegt Isabelle. “Zo heb ik nog in café The Fox in de Gentse Voskenslaan en later in restaurant Het Journaal in Sint-Denijs-Westrem gewerkt, alvorens ik mijn eigen zaak ben begonnen. Het café werd genoemd naar het eiland in Frans-Polynesië. Ik ben er eigenlijk nog nooit geweest, maar ik vond dat altijd leuk klinken. Het grootste deel van de jongeren die hier vroeger kwamen dansen en feesten zijn meegegroeid met het café en zij komen hier nog steeds. Bora Bora is altijd een ontmoetingsplek geweest waar iedereen terecht kan voor een gezellige babbel. Ook de lokale sportverenigingen zoals de voetbalclubs JV De Pinte en VC Zevergem Sportief komen hier geregeld over de vloer. De sterkte van een goede cafébazin is horen, zien en zwijgen; de mensen moeten je kunnen vertrouwen. Ik doe het nog altijd even graag als 25 jaar geleden en ik ben nog lang niet van plan om te stoppen. Iedereen is deze week welkom om eentje te komen drinken op de verjaardag van het café.”

In Bora Bora zijn er geregeld evenementen. Zo organiseert Wielerclub De Pinte op maandag 10 juni er haar wielergala en op zondag 30 juni is er de jaarlijkse sneukeltocht. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.